07.03.2007

Kuldkaru maadlejad said viis medalit

Kohtla-Järve klubi Kuldkaru sportlased said Viljandis toimunud Eesti meeste meistrivõistlustel vabamaadluses viis mitut masti medalit. Vaatamata sellele, et keegi neist esikohta ei saanud, võib nende esinemist edukaks pidada, kirjutab Põhjarannik.

„Ütleksin, et poisid esinesid hästi. Arvesse tuleb võtta seda, et meie koosseis pole kuigi kogenud, seepärast on viis medalit kuuest võimalikust hea tulemus,“ võttis Kuldkaru treener Aleksei Hapov võistluse kokku.

Tema sõnul võib kõige edukamaks pidada Aleksandr Sojuneni etteastet kehakaalus -60 kilo, kus kohtlajärvelane jõudis finaali. Otsustavas kohtumises oli noore matimehe vastane temast kümme aastat vanem 13kordne Eesti meister Jaanek Lips. Seekord võitis kogemus. „Ütleksin siiski, et Aleksandr läks tõepoolest maadlema ja osutas Lipsule vastupanu, kuid loomulikult oli tal raske,“ lisas Hapov.

Kehakaalus -66 kilo tegi kaasa lausa kolm Kuldkaru maadlejat ning kõigil neil olid medaliðansid. Tänavu juba kaks meistritiitlit – juunioride ja kadettide oma – võitnud Jevgeni Soltrukil oli neid siiski veidi vähem. Vaatamata sellele, et talle olid need võistlused eelkõige kogemuse omandamise võimalus, võitis ta kaht endast vanemat vastast ja kaotas tulevasele meistrile Rain Aleksandrovile. Kolmanda koha kohtumise kaotas ta aga oma klubikaaslasele Vadim Badinile.

Nii Badin kui ka Jevgeni Soltruki vanem vend Pjotr jõudsid poolfinaali, kus mõlemad kaotasid: Vadim Rain Aleksandrovile ja Pjotr teiseks tulnud Sergei Tabrissovile. “Aleksandrovile tuli kasuks kogemus, samuti on ta Badinist viis aastat vanem. Kuid Soltrukil oli Tabrissovi vastu raske. Kui ta oleks kas või kuu aega harjutanud, oleks ta kindlasti võitnud – võitlus oli võrdne,“ kommenteeris Aleksei Hapov.

„Mis meie raskekaalumeestesse puutub, siis neilt olnuks paremat esinemist raske oodata,“ arvas treener. „Maksim Kudrjaðov kaotas kohtunike vaieldava otsusega Viljandi treenerile Peeter Püvile, Andrei Petelin tulevasele meistrile Gunnar Koitsaarele, kuid tegi seda väärikalt.“

Maksim Kudrjaðov (-84 kg) ja Andrei Petelin (-96 kg) said pronksmedali. Klubidest kogus Kuldkaru 23 punkti ja sai 13 klubi arvestuses neljanda koha, kaotades kolmandaks jäänud Türi klubile Järvamaa Matimehed ainult esikohtade poolest.

„Klubide arvestus pole eriti tähtis, sest mingeid „dividende“ me selle eest ei saa, kuid see, et poisid võitsid, on meeldiv,“ märkis Aleksei Hapov. „Pean lõppenud meistrivõistlusi üsna tugevateks – oli palju huvitavaid heitlusi. Samuti tundub mulle, et uued reeglid on maadlusele andnud dünaamilisuse ja vaatemängulisuse.“

ALEKSEI FJODOROV,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: