16.05.2011
Jalgrattasport

Kristel Koort võitis Elvas

Laupäeval selgusid Elvas Eesti meistrid 2011.aasta kriteeriumisõidus, kirjutab jrk.ee.

Tänavasõit peeti Elvas raske tõusuga 1,7 km pikkusel ringil. Sooja oli kõigest 9 kraadi ning peale kolmandat starti hakkas ka vihma sadama.
Kõige nooremad M12 poisid sõitsid kaks ringi. Kohe alguses sõitis vahe sisse Marten Jõeäär koos Karel Georg Nõmmega. Finisisse tuli Nõmm juba üksi. Marten sai teise koha. Kahekümne parima hulka sõitis ka Martin Jagodin, kes jäi stardis kukkumise taha ja ei saanud kohe minema. Eesti MV medaleid siin vanuseklassis ei jagatud.

N14 ja N16 neidude võistlusmaa pikkuseks oli neli ringi. Kuni esimese ringi tõusuni oli kogu grupp koos. Tõusu peal näitas aga oma võimu Aira Ferschel ning läinud ta oligi pundist. Peafavoriit Sirje Lepik lõpetas teise kohaga. Hea sõidu tegi ka Laura Kuusemets, kes lõpetas viiendana (N16 neljas). Kirke Aller oli10., Kaireen Käen oli 12. ja Tatjana Mironova 14.

Eesti MV kriteeriumisõidu kokkuvõttes sai Aira Ferschel teise koha Sirje Lepiku järel, kolmandaks jäi Kristin Rõzko. Mironova saavutas kuuenda koha. N14 arvestuses kaotasid oma esikolmiku kohad Aller ja Käen, kes olid kokkuvõttes vastavalt neljas ja seitsmes.

Naiste sõit oli kaheksaringiline. Teistest üle olid siin Liisi Rist ja Kristel Koort. Kuni viimase ringini sõitsid nad koos, kuid viimase ringi tõusu peal sõitis eest ära Kristel Koort, kellele oli see esimeseks tänavasõidu võiduks. Kuna Rist oli võitnud eelmised kolm etappi, siis kuulus Eesti meistrimedal temale. Kristel Koort sai teise koha ning Triin Gede oli kolmas. Maris Nurm sai kokkuvõttes kirja 12.koha.

M18 stardiks hakkas sadama vihma.  Ainar Elbergil polnud  kõige parem minek, jäi peapundist maha. Ta oli eelviimane lõpetaja. Paul Nestor starti ei tulnud, kuna tal olid vajalikud kolm etappi juba kirjas. Kokkuvõttes kuulus Elbergile 23. ja Nestorile 25. koht.

Seeniorite võistlus oli 15 ringiline. Selles sõidu lõpetas Peep Kivil kolmandana. Tänavasõidu kokkuvõttes kuulus talle viies koht. Võitis Tarmo Kopli.

M14 poisid pidid sõitma viis ringi. Seekord õnnestus lõpuni sõita ka Robert Petrovitskil, kes pääses napilt viimasele ringile enne liidrite lõpetamist.

Meeste eliidi stardis ühtki Investment Teami võistlejat seekord polnud. Riivo Schumann sai siin eelmise kolme etapi kokkuvõttes 20 võistleja seas 12. koha.

ELVA RATTARALLIL INVESTMENTI PARIM PEEP KIVIL

Pühapäeval 15.mail toimus Filter maanteekarikasarja II etapp. 100km rattaralli võitis Mart Ojavee ajaga 2:18,25.

Investment-Jõhvi Teamist lõpetas Peep Kivil grupis, mis kaotas võitjale 6 minutit, saades 31.koha (Sen1 6. koht).

Järgnevas grupis lõpetasid Paul Nestor (74.koht) ja Ainar Elberg (99.koht), nemad jäid võitjast maha 10 minutit.

Naiste arvestuses lõpetas teise kohaga Kristel Koort (132.koht), kes kaotas tänasele naiste võitjale Liisi Ristile 7 minutit. Kolmas oli Laura Lepasalu (TYSK).

Aira Ferschel lõpuni ei sõitnud, kuna tal purunes kumm, Riho Keerme katkestas sõidu pärast esimest ringi külmakrampide tõttu.

Ülejäänud Investment Teami sõitjate kohad: Arvo Sala (176.), Anatoli Männi (250., Seenior4 arvestuses saavutas kolmanda koha) ning Jaanus Mägi lõpetas 280.kohaga.

50 km pikkusel matkadistantsil oli noortest parim 55. kohaga Marten Jõeäär (M14 14.), Laura Kuusemets oli 75. (N18 4.), Kaireen Käen oli 95. (N18 6.), Robert Petrovitski 123. (M14 25.), Tatjana Mironova 124. (N18 7.), Kirke Aller 143. (N18 11.) ning Martin Jagodin oli 183. (M14 3.0).

Meeskondlikult oli Investment Agency-Jõhvi Team üheksas, võitis SJK Viiking I.

JRK.ee

 

Eelmine:
Järgmine: