13.09.2010
Jalgrattasport

Kristel Koort võitis Elion Estonian Cupi

Laupäeval 11. septembril lõppes 2010. aasta kaheksaetapilise Elion Estonian Cupi maastikuratta maratonide sari 55 km pikkuse Jõulumäe Rattamaratoniga Pärnumaal.

Investment Agency -Jõhvi võistkonnal olid suurimad ðansid naiste üldarvestuses, kus liidrikohta hoidis enne viimast etappi Kristel Koort, U23 vanuseklassis pidi kindlustama esikolmiku koha Tauri Selder ja paranema pidi kindlasti meeskonna arvestuse seitsmes koht.

Põhisõitu valitses praegu heas vormis olev Erki Pütsep Fixuse meeskonnast. Pütsep sai konkurentidelt eest ära neljaliikmelise grupiga ja enne lõppu suutis ta jõuga edestada ka ülejäänud liidergrupi liikmeid. Pütsepa võiduaeg 55 km pikkusel võistlusmaal oli 1:58.03. Teise koha sai kogenud Alges Maasikmets(Extreme Sport), kes edestas finiðispurdiga Caspar Austat (TÜASK).

Tauri Selder poodiumil

Teine grupp, kuhu kuulusid ka Investment Agency sõitjad Tauri Selder ja Riivo Schumann jäi liidergrupist maha kolme minutiga. Kõige edukam Jõhvi meeskonnast oli Tauri Selder, kes sai ajaga 2:01.24 kümnenda koha ning U23 arvestuses oli see kolmas resultaat. Temast paremad olid lätlased Matiss Preimanis ja Ernests Benhens-Bekens. Tauri kokkuvõtte konkurentidest oli Ivo Suur 14. ning Peeter Pruusil purunes kett ja ta jäi tahaplaanile.

Üldarvestuses sai Tauri Selder teise koha. Sarja võit läks Ivo Suurele Pro Shop teamist ning kolmas koht Rapla mehele Peeter Pruusile.

Väga head vormi näitas taas Riivo Schumann, kes jäi Tauri Selderist maha 18 sekundit ning hõivas 11. positsiooni. Lääne-Virumaalt pärit Schumann oli 2010. aastal Investment Agency meeskonna kõige stabiilsem sõitja ja ka kokkuvõttes kuulus talle korralik koht – üldjärjestuses oli ta üheksas ja meeste klassis viies.

Viimasel etapil läksid meeskonna arvestusse läksid veel Taavi Selder ja Peep Kivil, kes olid vastavalt 49. (2:10.40) ja 66. (2:13.02).
Hästi sõitis Narva Äkke SK liider Vladimir Vðivtsev, kes sai korraliku 36. koha.

Raivo Sala katkestas pärast tunniajast sõitu, sest teda vaevas mingi viirus. Pärast Tartu meistrivõistlusi oli külmetanud ka Allar Karu, kes Jõulumäel läbis distantsi treeningu mõttes ning „turvas“ Kristel Koorti.

Kristel Koort võitis kokkuvõttes

Kristel Koort suutis edukalt sõita ka viimasel etapil ning sai äsja Kanadast MM-ilt tulnud ässade Ivanda Eiduka, Lelda Ardava ja Maaris Meieri järel neljanda koha, kuid sellest piisas võiduks N23 vanuseklassis.

Kristel Koort võitis Elioni sarja kokkuvõttes nii N23 arvestuses kui ka naiste üldarvestuses. Talle järgnesid Greete Steinburg (Rakke) ja Mara Leitane (Rietumu Banka-Delphin).

Meeskondlikult võitis sarja Fixus Sport. Investment Agency meeskond tõusis viimase etapiga viiendaks.

Poole maa distantsil sai Janely Sojone N14-16 vanuseklassis 8. koha ning lastesõidus sai Marten Jõeäär oma põlise konkurendi Karl-Georg Nõmme järel teise koha.

Protokollid: http://www.sportinfo.ee/estoniancup/task/txt/tid/7584/

PEEP KIVIL,
JRK

Eelmine:
Järgmine: