04.07.2006
Firmasisesed

Korvpallurid sihivad meistriliiga kohta

Idavirulased esitasid sel nädalal Eesti korvpalliliidule taotluse, et liituda tulevast hooajast meeste korvpallimeistrivõistluste meistriliigaga.

Eesti korvpalliliit (EKL) saatis hooaja lõppedes kutse meistriliigaga liitumiseks Eesti mitmele klubile, tuues kutses ära, mis tingimused liigaga liitumiseks peavad olema täidetud. “Olulisemad neist on noortetöö olemasolu, meeskonna komplekteeritus ja omavalitsuse pikaajaline toetus,” sõnas Eesti korvpalliliidu peasekretär Karel D. Loide, kes kuulub kaheksaliikmelisse EKLi tippkorvpalli komisjoni, kelle pädevuses on sel neljapäeval avalduste hulgast meistriliiga väärilised kandidaadid välja sõeluda.

Valik tehakse kaheksa avalduse alusel, neist kolm saavad tõenäoliselt rahuldatud. Seni on meistriliigas koht olemas seitsmel klubil, liigat enam kui kümneliikmeliseks ei taha korvpalliliit esimese hooga suurendada, sest vastasel juhul langeb tase liialt madalale.

“Kohaliku korvpallielu arenguks oleks meistriliigaga liitumine hädavajalik, seda eelkõige praegu veel noorteklassi kuuluvaid mängijaid silmas pidades. Vaja on, et maakonnas oleks noortel võimalik areneda tipuni välja. Praegu meil meistriliiga meeskond puudub, mis tähendab, et parematel mängijatel ei ole võimalust noorteklassis oma võimeid proovile panna. Võimalus oleks küll mõnes teise linna või maakonna klubis, kuid selge on see, et iga klubi treener otsib eelkõige väljundeid oma kasvandikele,” sõnas võistkonna üks eestvedaja Toomas Nõmmiste, kes on nõus veel ühe hooaja tipptasemel mängides võistkonda aitama.

Ida-Virumaa meistriliiga meeskonna baasklubiks jääks kaks viimast hooaega Eesti esiliigas mänginud Kohtla-Järve korvpalliklubi Hito. Meeskonnaga liituks maakonna teised tugevamad mängijad, seda eelkõige eelmisel hooajal teises liigas mänginud AK Askele/Maidla meeskonnast, kelle treener Priit Sternhof on andnud ka nõusoleku meistriliiga meeskonna tüüri juurde asumiseks.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: