05.05.2006
Firmasisesed

Korvpallipoisid hõbetasid pronksmedalid üle

KK Hito 1993. aastal ja hiljem sündinud poistest koosnenud võistkond, kes eelmisel aastal oli minikorvpallimeistrivõistlustel kolmas, saavutas sel hooajal C2-klassis teise koha.

KK Hito saavutas põhiturniiril esikoha 15 võidu ja 2 kaotusega ning ühtasi kaasnes sellega õigus korraldada finaalturniir kodusaalis, milleks eri omavalitsuste poistest koosneva KK Hito võistkonnal oli valida Voka ja Kohtla-Järve saalide vahel. Kuna põhiturniiril hitolaste Voka-etapp ebaõnnestus, otsustati Kohtla-Järve spordihoone kasuks.

Poolfinaalis läks KK Hito kokku Tartu korvpalliklubiga Taba-89 ja idavirulased osutusid paremaks 54:41 (26:15; Margus Nigul 13, Jalmar-Joosep Saar 11 punkti), teises poolfinaalis alistas Rapla korvpallikool eelmise hooaja selle vanuseklassi võitja Kohila/Märjamaa 73:54.

Medalimängudest esimeses alistas pronksi saanud Kohila/Märjamaa 68:52 KK Taba-89. Finaalis KK Hito – Rapla KK jätkus tasavägist mängu esimeseks poolajaks, mille Hito võitis 31:29. Teisel poolajal näitasid aga külalised kollektiivsemat mängu, lisaks näitasid hitolased ebakindlust vabaviskejoonel (30 vabaviskest tabas 12) ja korvi alt visati palju mööda, mis kokkuvõttes tähendas, et Rapla sai 64:48 võidu, selles kohtumises oli Hito resultatiivseim Saar, kes oma 16 punktist 14 tõi esimesel poolajal.

Võistkonna parima kaitsemängija ja ühtlasi parima mängija tiitli sai Karl Sööt, parimaks ründemängijaks tunnistati Jalmar-Joosep Saar. Lisaks neile kuulusid võistkonda Mikk Teelahk, Roel Burov, Kaspar Kärner, Aleksis Anijärv, Artur Saariste, Sten Kunts, Mario Kirsimaa, Magnus Sibrits, Margus Nigul, Daniil Ivasjuk. Võistkonna treenerid on Raul Rõõmus, Ib Lamp, Margus Teelahk ja Peeter Sööt. Esinelikusse jõudnud poisid said auhindu finaalturniiri toetajatelt, kelleks olid noortepank NPNK, Ultra kõnekaart, AND1, Twix ja CD100.

5.-8. koha turniiril mänginud AK Askele/Jõhvi SK kaotas poolfinaalis 52:53 Tiit Soku korvpallikoolile, kuid 7.-8. koha mängus alistati 56:26 Rakvere SK ja tasuks tuli Ida-Virumaa selle vanuseklassi tugevuselt teisele võistkonnale seitsmes koht, sama koht pälviti ka eelmisel aastal. Narva Energia SK lõpetas 13. kohal. Kokku osales selles vanuseklassis 40 võistkonda.

Eeloleval nädalavahetusel mängivad Tallinnas toimuval finaalturniiril Jõhvi/Toila B2-klassi (sünd. 1991. a ja hiljem) poisid, kes põhiturniiril said kolmanda koha ning veerandfinaalis alistasid Tallinna KK Kalevi Pojad võõrsil 68:53 ja kodus 79:41. Poolfinaalis on Jõhvi/Toila vastane KK Pärnu/KK Pärnu-Jaagupi.

RENE KUNDLA

Eelmine:
Järgmine: