01.03.2008
Firmasisesed

Korvpallimeistrivõistlustel algab play-off

LIVING.ee Ida-Virumaa meistrivõistlustel korvpallis on lõppenud põhiturniir ning juba sel nädalalõpul peetakse esimesed mängud play-off’is.

Meistrivõistlusi peetakse sel aastal kolmes liigas, kusjuures play-off’i süsteem on kõikides liigades samasugune. Põhiturniiri kaks paremat pääsesid otse poolfinaali ning veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiri kolmas ja kuues (selle paari võitja kohtub poolfinaalis põhiturniiri teisega) ning neljas ja viies meeskond (selle paari võitja mängib poolfinaalis põhiturniiril esikoha saanud meeskonnaga). Tähtsustamaks põhiturniiri kohtumisi, läksid sel hooajal meeskondadel play-off’i veerand- ja poolfinaalidesse kaasa ka põhiturniiri mängud ehk alustatakse seisult 1:1 või 2:0, kusjuures järgmisse ringi pääsemiseks on vaja kokku saada kolm võitu. Vaid kohamängudes on kavas üks kohtumine.

Meistriliiga põhiturniiri viimasest voorust on Põhjaranniku lugejatele teatatud sellest, et Mäetaguse alistas Toila 69:67 (39:32) ja sai põhiturniiri lõpuks esimese võidu kätte. Viimase vooru tähtsaimas mängus alistas Iisaku KK kodus Kohtla-Järve Remeksi 60:45 (37:31) ning kuna tiitlikaitsja KK Narva jäi võõrsil alla Kohtla-Järve KK Hito meeskonnale 81:92 (42:39), tähendas see seda, et põhiturniiri kindlalt võitnud KK Hito järel (kaotati vaid esimeses ringis Narvale) kolmevõidulise vahega kogusid võrdselt 6 võitu ja 4 kaotust Iisaku KK ja KK Narva. Kuna Iisaku oli piirilinna võistkonda mõlemas omavahelises kohtumises võitnud, andis see teise asetuse ja pääsme otse poolfinaali Iisaku KK meeskonnale.

Veerandfinaalpaarid algavad meistriliigas seisult 2:0, nii on juba sel pühapäeval KK Narva meeskonnal võimalik kindlustada poolfinaali pääs kodus Mäetagusega mängides, kuigi poolfinaalis saaks KK Narval raske olema, sest seal ootab 2:0 eduga ees Iisaku KK. Toila vastu 2:0 juhtiva Remeksi esimene võimalus teha teisest poolfinaalist Kohtla-Järve siseasi, on 7. märtsil toimuvas mängus.

Esiliigas Askele kaksikvõim

Esiliiga viimased põhiturniiri mängud: Askele KOLM – Vikingmodum 97:79, Askele KOLM – Kohtla-Nõmme/DHL 100:68, Askele NELI – BC Karjamaa 20:0, Jõhvi SK/Toila – Sillamäe Kalev/Silmet 83:59.

Kui kaks play-off’ist eemalejääjat (BC Karjamaa ja Jõhvi SK/Toila) olid teada juba varem, siis nagu näha, lõpetasid nad turniiri eri toonidega. Viimased mängud panid paika ka selle, et põhiturniiri kaks paremat kohta kuuluvad Askele meeskondadele.

Veerandfinaalid Kohtla-Nõmme/DHL – Sillamäe Kalev/Silmet (selle paari võitjat ootab poolfinaalis Askele NELI) ja Vikingmodum – Remeks II/SK Intro (Askele KOLM saab sellest paarist vastase) tõotavad põhiturniiri tulemuste põhjal tulla tulised, seda enam, et mõlemas paaris algab heitlus seisult 1:1. Selles liigas alustavad esimestena Vikingmodum ja Remeks II/SK Intro, kes oma esimese mängu peavad sel pühapäeval Vokas ja teise mängu 8. märtsil Kohtla-Järvel. Kui ka need kaks mängu paremust ei selgita, siis otsustav kolmas kohtumine on kavas Vokas 16. märtsil. Kohtla-Nõmme/DHL ja Sillamäe Kalev/Silmet peavad esimesed kaks kohtumist märtsikuu teisel nädalavahetusel, laupäeval mängitakse Kohtla-Järvel ja pühapäeval Sillamäel, seeria kolmas mäng peetakse vajaduse korral 15. märtsil taas Kohtla-Järvel.

Teises liigas kindel liider Maidla/Kiviõli

Teise liiga liider Maidla/Kiviõli ei vääratanud ka põhiturniiri viimastes mängudes, alistades KK Hito II 105:56 ja Viru ÜJP 68:48, lisaks kaotas BC Viru Basket Mäetaguse II meeskonnale 56:95 ning KK Hito II jäi üllatuslikult 52:61 alla hooaja kahe võiduga lõpetanud, kuid sellest hoolimata ainsana teise liiga play-off’ist eemale jäänud Mustale Hobusele.

Otse poolfinaali pääses teises liigas lisaks Maidla/Kiviõlile ka Kaitseliit, tabeli kolmas Viru ÜJP proovib oma 2:0 edu lõplikuks võiduks vormistada BC Viru Basketi vastu sel pühapäeval, päev varem alustab Mäetaguse II 2:0 eduseisul seeriat KK Hito II meeskonnaga. Kui üllatusi ei sünni, kohtuvad poolfinaalis Maidla/Kiviõli ja ja Mäetaguse II ning Kaitseliit ja Viru ÜJP.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: