07.03.2007
Firmasisesed

Korvpallimeistrivõistluste põhiturniiri võitis Askele

Living.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliiga põhiturniiri võitis AK Askele.

Märtsikuu esimesel nädalavahetusel peetud meistriliiga põhiturniiri viimases voorus alistas AK Askele tiitlikaitsja, mitmetel põhjustel vaid viie mehega mängule sõitnud KK Hito 95:70. Ka teised mängud olid ühepoolsed, Toila võitis Iisaku KK 101:85 ja KK Narva Kohtla-Järve Remeksi 83:73.

Kümme vooru kestnud põhiturniiril reastusid meeskonnad järgmiselt: 1. AK Askele 8, 2. KK Hito 7, 3. Toila 6, 4. KK Narva 5, 5. Remeks 4, 6. Iisaku KK 0 võitu. Põhiturniiri kaks paremat pääsesid otse poolfinaali, veerandfinaalides kohtuvad sel laupäeval Iisakus ja pühapäeval Vokas Toila – Iisaku; paaris KK Narva – Remeks mängitakse esimene kohtumine eeloleval pühapäeval Kohtla-Järvel ja nädal hiljem kohtutakse Narvas. Poolfinaali pääseja selgub paarides kahe mängu kokkuvõttes, seega võib esimene kohtumine jääda ka viiki.

AK Askele ootab endale poolfinaalivastast paarist KK Narva – Remeks ning KK Hito vastane selgub vastasseisust Toila – Iisaku KK. Ka poolfinaalides mängitakse kodus ja võõrsil, kohamängud peetakse 15. aprillil finalistidest põhiturniiril kõrgeima koha saanud meeskonna koduväljakul ehk võimalikeks finaali toimumiskohtadeks on Maidla, Kohtla-Järve, Voka või Narva.

Esiliiga võidule neli kandidaati

Esiliiga A-finaalis on kõik kuus meeskonda pidanud kümnest kohtumisest seitse. Viimati peetud olulises mängus alistas Viru ÜJP 86:70 Kohtla-Nõmme/DHL meeskonna ning nii on kolm vooru enne turniiri lõppu Viru ÜJP tabeli tipus 6 võidu ja 1 kaotusega. Teisel kohal on Mäetaguse 5 võidu ja 2 kaotusega ning kolmandat-neljandat kohta jagavad Kohtla-Nõmme/DHL ja Iisaku KK II 4 võidu ja 3 kaotusega. Vikingmodum ja Sillamäe Kalev on mõlemad saanud ühe võidu ja neil mõlemal on säilinud teoreetiline võimalus tõusta turniiri lõpuks esikolmikusse.

Eeloleval nädalavahetusel toimuvas kaheksandas voorus võõrustab Mäetaguse laupäeval Kohtla-Nõmme/DHLi ning pühapäeval toimuvad Vokas kohtumised Vikingmodum – Iisaku KK II ja Viru ÜJP – Sillamäe Kalev.

Eelviimane voor peetakse esiliigas märtsikuu viimasel nädalavahetusel ning viimase vooru mängud on kavas 7. ja 8. aprillil.

Esiliiga nn väikeses finaalis kohtub teist kohta hoidev BC Karjamaa reedel Kohtla-Järvel Remeks/Introga (pärast seda kohtumist mängivad Kohtla-Järvel kell 19.30 Eesti esiliiga raames Hito/Askele – Rapla; samal ajal algab sama liiga kohtumine ka Vokas, kus vastasteks Jõhvi/Toila – Keila) ning liider SMK Aseri mängib laupäeval Jõhvis sealse spordikooli meeskonnaga.

Teises liigas pidamata kaks vooru

Teises liigas on viimati peetud mängud andnud järgmisi tulemusi: Maidla/Kiviõli – Sillamäe Kalev II 86:73, Avinurme – Viru ÜJP II 67:81, Iisaku KK III – Sillamäe Kalev 51:63, Viru ÜJP II – Sillamäe Kalev II 100:57, Must Hobune – KK Hito II 49:72.

Tabeli tipus on 10 võidu ja 2 kaotusega Maidla/Kiviõli. 9 võitu on saanud Askele IV ja Viru ÜJP II, kusjuures Askele IV meeskonnal on vastasest üks kohtumine vähem peetud. Kahe viimase mängu eduka kulgemise korral võib medaliheitlusse sekkuda ka Avinurme, kel kirjas 8 võitu.

Kindlalt viiendal kohal on KK Hito II 6 võiduga, tabeli lõpus on Must Hobune 3, Iisaku KK III 2 võiduga ning Sillamäe Kalev II, tänu kelle möödunud nädalavahetusel Iisakus toimunud võidumängule on kõik 24 meeskonda nüüdseks meistrivõistlustel vähemalt korra võidurõõmu maitsta saanud.

Teises liigas on nädalavahetusel kavas kaks kohtumist, kus laupäeval on Maidlas vastamisi AK Askele IV – Avinurme ning pühapäeval kohtuvad Vokas Viru ÜJP II – Must Hobune.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: