15.01.2013
Firmasisesed

Korvpallihooaeg jõuab esimese kulminatsioonini

Jaanuarikuu teisel nädalavahetusel jätkusid mängud Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel. Eeloleval pühapäeval selgub Jõhvi spordihallis 14. korda Ida-Virumaa meeste ja 1. korda naiste karikavõitja.

Eeloleval pühapäeval kell 15 alustavad Jõhvi spordihallis karikaomaniku selgitamist Narva ja Sillamäe naiskond ning pärast seda kell 17 algab meeste finaal Kohtla-Järve KK HITO – Askele/Kiviõli. Neljakordne karikavõitja KK HITO ja kahekordne karikaomanik Askele/Kiviõli olid viimati karikafinaalis vastamisi 2006. aastal ning siis sai 71:69 (34:29) võidu Kohtla-Järve klubi.

Enne seda lõpetavad Jõhvis oma kolmepäevase turniiri Euroopa noorte korvpalliliigas mängivad U15 vanuseklassi 2. divisjoni poisid, kus kohalikule KK HITOle tulevad külla meeskonnad Tallinnast, Lätist, Kashastanist ja Soomest. Ajakava: http://www.eybl.lv/new/b_u15_d2_scheduler.php.

Möödunud nädalavahetusel pidasid aga mänge kolme meeste ja naiste meistriliiga võistkonnad.

Meeste meistriliigas algas põhiturniiri teine ring ning avavooru kaotuse suutisid revanðeerida Kohtla-Järve Remeks, kes võõrsil on Narvast parem 64:51 ning Toila, kes samuti võõrsil oli võidukas Askele/Kiviõli üle 73:64. võiduga alustasid uut aastat KK HITO, kes oli samuti võõrsil parem Iisaku KKst 118:80. Tabeli tipus on 5 võidu ja 1 kaotusega KK HITO ja Toila, kolmandal kohal on Askele/Kiviõli 3 võidu ja 3 kaotusega, Narva ja Remeks on kuuest mängust võitnud kaks ning Iisaku on hetkel 1 võiduga tabeli viimane.

Meeste esiliigas peeti möödunud nädalavahetusel viiest kuuenda vooru mängust viis, vaid Sillamäe ja BC Karjamaa kohtumine peetakse 19. jaanuaril. Tulemused: Kohtla-Järve Enteh – Mäetaguse SK 48:88,  Iisaku VT – Elvarem 81:70, Askele Neli/Kiviõli regioon – Kiviõli/Maidla 64:90, Viru JVP – Kohtla-Nõmme/HITO 62:64. Tabeli tipus on ainsana kaotuseta jätkav Kiviõli/Maidla, 2. kohal on 5 võiduga Mäetaguse SK, 3.-4. kohta jagavad  Elvarem ja Askele Neli/Kiviõli regioon, kel mõlemal kirjas 4 võitu.

Meeste meistri- ja esiliigas peetakse järgmised voorud veebruarikuus.

Meeste teises ehk rahvaliigas said uue aasta esimestes mängudes võidu Mäetaguse SK II ja Kohtla-Nõmme SK II, kes olid paremad vastavalt SOS Lastekülast 50:46 ja Sillamäe Gümnaasiumist 70:40.

Naiste liiga viiest naiskonnast neli mängisid pühapäeval Mäetagusel, kus kohaliku spordiklubi naiskond sai tabelisse kaks võitu, Toila alistati 43:36 ja Sillamäe Gümnaasium/Kalev 46:44, Toila sai võidu Jõhvi üle tulemusega 51:30. Kaheringilise põhiturniiri esimese ringi viimases mängus on eeloleval pühapäeval pärast meeste karikafinaali vastamisi Jõhvi ja Narva. Enne seda mängu on tabeli tipus 3 võiduga 3st mängust Narva, 3 võitu 4st on kirjas Mäetagusel. 2 võidu ja 2 kaotusga lõpetas avaringi Toila.

Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: