31.03.2014
Firmasisesed

Korvpalli esiliigas selgusid finalistid

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel on meeste seas selgunud esiliigas kaks ja teises liigas üks finalist.

Esiliigas peeti poolfinaalid laupäeval ning edu saatis paarides kõrgema asetusega meeskondi. Maidlas kohtusid põhiturniiri võitnud Kiviõli/Maidla ja põhiturniiril viienda koha saanud Kohtla-Järve Enteh. Hea kolmanda veerandi (29:9) ja tabavate kaugvusete (kolmese tagant tabas koguni seitse mängijat) toel sai 80:58 (34:21) võidu Kiviõli/Maidla, kelle kasuks viskas Taimo Tiimus 23, Argo Höövelson 18 ja Sander Klaan 16 punkti. Kaotajatest oli 21 punktiga edukaim Andrei Gutsev, 19 punkti viskas Jevgeni Valgur.

Kiviõli/Maidla finaali vastane selgus Iisakus, kus põhiturniiril teise koha saanud Iisaku II vastaseks oli tiitlikaitsja, kuid põhiturniiri alles kuuendana lõpetanud Kohta-Nõmme/HITO. Tulise mängu võitis Iisaku II 74:68 (44:31). Võitjatest viskasid neli mängijat kahekohalise arvu punkte: taivo Toomel 21, Priit Palmet 17, Tarmo Bombe 14, Martin Mölder 10. Kaotajate edukamad olid Janno Kasemaa 22 ja Andres Mänd 21 punktiga.

Nii kohtuvad finaalis eelmise hooaja pronks Kiviõli/Maidla ja eelmise hooaja viies Iisaku II, kusjuures põhiturniiril sai Kiviõli/Maidla 90:70 võidu.

Pronksi omaniku selgitavad eelmise hooaja üheksas Kohtla-Järve Enteh ja eelmisel hooajal esiliiga võitnud Kohtla-Nõmme/HITO, põhiturniiril sai 67:48 võidu Enteh. 5.-6. koha mängus on vastamisi Mäetaguse SK ja Askele Neli/Kiviõli regioon, põhiturniiril sai 66:54 võidu Mäetaguse SK. Eelmisel hooajal oli Mäetaguse neljas ja ta vastane teine.

Teises ehk rahvaliigas pääses esimesena finaali liiga uustulnuk Team Stokker/Toila, kes võitis 86:52 eelmise hooaja neljanda Illuka, teises poolfinaalis kohtuvad teisipäeva õhtul eelmise hooaja hõbe Toila II ja eelmise hooaja seitsmes Sillamäe gümnaasium. 5.-8. koha poolfinaalides on vastamisi Mäetaguse SK II – Toila IV ja Kohtla-Nõmme SK II – Püssi SK/SK Walter.

Meistriliigas on põhiturniiri lõpuni jäänud kolm vooru, sel pühapäeval kohtuvad Kohtla-Järvel Remeks – Narva ja KK HITO – SK Askele/BC Kiviõli ning Iisakus Iisaku KK – Toila.  Mänguvaba on Narva. 10 võiduga 10st mängust on liider KK HITO.

Meistrivõistluste infoleht: http://www.basket.ee/?mid=866

Sportiv,ee

Eelmine:
Järgmine: