08.03.2010
Raha

KOP ootab rahataotlusi kuni 1. aprillini

Kohaliku omaalgatuse programmi rahastatakse Eesti riigieelarvest. Taotlemine on vooruline. 2010. aasta I vooru taotluste esitamise tähtaeg 1. aprill
ja II vooru taotluste esitamise tähtaeg 1. oktoober. Kui eelmistel aastatel oli toetuse suuru ühele projektile kuni 50 000 kooni, siis sel aastal on summa kuni 25 000 krooni.

Info: http://www.ivmv.ee/index.php?lang=est&sid=1249456793

Kohaliku omaalgatuse toetuse eesmärk

Toetuse eesmärgiks on kohalik areng ja piirkondade konkurentsivõime kasv läbi kohalike elanike initsiatiivi, kogukonna kaasamise ja koostöö tugevdamise.

Programmi rakendatakse kogu Eesti territooriumil kahes sihtpiirkonnas: 1) maapiirkondades (alla 2500 elanikuga asulad) 2) linnapiirkondades (üle 2500 elanikuga asulad). Andmed Rahvastikuregistri 01.01.2010 seisuga.

Kes saab toetust taotleda?

Taotluse võivad esitada avalikes huvides tegutsevad seltsingud (v.a linnapiirkondades), mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel ja milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik.

Milleks toetust antakse?

Programmi valdkondadeks on kogukonnaliikmete koolitamine ja kohaliku arengu kavandamine; kohaliku ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine; kohaliku elukeskkonna parandamine.

Kui suur on toetus?

Toetuse suurus ühele projektile on kuni 25 000 krooni. Projektidesse peab olema kaastatud taotlejapoolne omafinantseering või tema koostööpartnerite poolne kaasfinantseering vähemalt 10 % ulatuses projekti kogumaksumusest.

Taotlused esitatakse projekti elluviimise asukohajärgsesse maavalitsusse hiljemalt tähtaja päeva jooksul kuni kell 16.30.

Projektide nõustamise osas abi maakondlikelt arenduskeskustelt. Taotluste menetlemise käigu kohta annavad infot maavalitsuste töötajad, kes tegelevad kohaliku omaalgatuse programmiga maakondlikul tasandil.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: