Koolinoorte pallimänguliiga alustas taas

Ida- ja Lääne-Virumaa koolide III-VI klasside õpilaste ühine pallimänguliiga “Võrgud sahisema” alustas uut, järjekorras neljandat hooaega.

Korv- ja jalgpallimängule lisaks mõlema ala elementidega pikitud teatevõistlustest ning spordiviktoriinidest koosnev jõuproov, mille korraldajateks on Virumaa pallimängude kool ja Rakvere spordikeskus, koondab alanud hooajal kaheksat Ida-Viru ja viit Lääne-Viru kooli.

Ida-Virumaa esimeses, korvpalli eelvoorus, mis peeti läinud neljapäeval Jõhvi spordihoones, võidutses Jõhvi gümnaasium õpetaja Lehar Kumari juhendamisel. Järgnesid Mäetaguse põhikool (õp. Taavi Toomel), Kiviõli 1. keskkool (õp. Priit Sternhof), Kohtla-Järve Järve gümnaasium (õp. Margo Tali), Kiviõli vene gümnaasium (õp. Vladimir Kondratiev), Narva Eesti gümnaasium (õp. Georg Suurvarik), Toila gümnaasium (õp. Meelis Luud) ja Sillamäe vanalinna kool (õp. Dmitri Vinogradov).

Jõhvi gümnaasium oli parim nii korvpallis kui ka teatevõistluses, Mäetaguse põhikool näitas aga omakorda paremaid teadmisi viktoriinis.

Teisipäeval Rakvere spordihallis toimunud Lääne-Viru esimeses eelvoorus võidutses Rakvere põhikool (õp. Märt Raam), kes teenis alavõidud korvpallis ja teatevõistluses. Teiseks tuli ühtlaselt stabiilselt esinenud Haljala gümnaasium (õp. Meelis Kari), kolmandaks viktoriinis alavõidu saanud Tapa gümnaasium (õp. Elmu Koppelmann) ja neljandaks Vinni-Pajusti gümnaasium (õp. Tiit Transtok). Viie registreerunud kooli seast jäi avajõuproovilt eemale Kunda ühisgümnaasium.

“Lääne-Viru koolide vähene osavõtt on murettekitav. Kui väikeste koolide puhul võib nende eemalejäämist näiteks väikese õpilaste arvu tõttu mõista, siis Rakvere linna kahe suurema kooli – gümnaasiumi ja reaalgümnaasiumi – eemalejäämisest ma aru ei saa,” lausus võistlussarja üks eestvedajaid Erich Petrovits. “Sarjas osalemiseks on vaja leida minimaalselt kaheksa õpilast koos juhendajaga.”

Avaetapi auhinnalaua eest kandis hoolt Bono kohukeste tootja OÜ Nantecom. “Võrgud sahisema” koostööpartneriteks on alanud hooajal lisaks veel Eesti Korvpalliliit, Eesti Jalgpalli Liit, Rakvere Lihakombinaat, Farmi, Swedbank, Rakvere linn, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Eesti Kultuurkapital.

Võistlussarja info ja tulemused on nähtavad Rakvere spordikeskuse veebilehel aadressil www.rakverespordikeskus.ee.

MARGUS MARTIN
Rakvere Spordikeskus

Eelmine:
Järgmine: