27.05.2008
Kergejõustik

Kolmapäeval joostakse Sinivoore mäe tippu: näpunäited osalejale

Kolmapäeva õhtul algusega kell 18 peetakse Sinivoore mäel Ida-Virumaa seeriajooksude sarja kuuluva ning viiendat aastat toimuva mäkkejooksude võistluse “Joostes tippu” käesoleva aasta esimene etapp. Alljärgnevalt näpunäiteid uutele osalejatele ning meeldetuletusi vanadele osavõtjatele.

* Asukoht. Sinivoore mägi on Jõhvi poolt Kohtla-Järvele sisse sõites viimane vasakut kätt jääv suhteliselt lauge tehismägi. Kaks mäe juurde viivat teed on tähistatud suunaviitadega.

* Osalejad. Osaleda võivad kõik soovijad. Liikumisharrastajad, kes ei soovi võistelda, võivad mäe vallutada võistluse käigus neile sobival ajal ja nad osalevad auhindade loosimises võrdselt võistlejatega. Osalustasu ei ole.

* Registreerimine. Et tagada sujuv korraldus, lõpeb võistluspaigas registreerimine kell 17.30 ehk pool tundi enne esimese stardi algust. Võistlejad, kes ei saa selleks ajaks registreerima tulla, võivad helistada võistluse peakorraldaja Valdek Murdi telefonil 516 7614 või saata hiljemalt võistluspäeval kella 15ks e-kirja aadressil info@sportiv.ee, lisaks nimele on eelregistreerimisel tähtis kirja panna või öelda ka võistlusklass.

Osalemiseks tuleb loetava käekirjaga (soovitavalt trükitähtedega) täita kohapeal jagatav registreerimiskaart, kuhu panna kirja ees- ja perekonnanimi, sünniaeg, võistlusklass (NB! võistlusklassid on sünniaasta, mitte vanuse järgi) ja kui on, siis ka klubi, keda esindatakse. Need andmed lähevad lõpuprotokolli. Võistlejad annavad korrektselt täidetud kaardi registreerijatele, saades vastu rinnanumbri ja joogipudeli Tallinna Karastusjookidelt. Liikumisharrastajad annavad kaardi mäe tipus kaarte koguvale korraldajale.

* Stardid. Starditakse vanuseklasside kaupa alates noorematest. Starti kutsub võistlejaid informaator, vastavalt võistlusklassis osalejate arvule võivad korraldajad teha ühes vanuseklassis mitu starti või liita eri vanuseklassid üheks stardiks. Võistlusmaa pikkus on umbes 150 meetrit (eelmisel aastal jäid finiðiajad 22,4 ja 1.32,6 vahele).

* Autasustamine. Kõigis 20 vanuseklassis autasustatakse võitjat medali ja diplomiga, teise ja kolmanda koha saavutanud sportlasi diplomiga. Lisaks on pannud riigikogu liige Valeri Korb välja eriauhinna eakaimale osalejale. Kõikide osalejate nimed (võistlejatel koos tulemusega) avaldatakse Internetis aadressidel www.sportiv.ee ja www.sekundomer.ee ning ajalehes Põhjarannik ilmuvas võistluste protokollis.

* Loosimine. Pärast autasustamist toimub sarja toetajate välja pandud auhindade loosimine, loosirattasse lähevad osalejate kaardid. Eraldi auhind loositakse perede vahel (osalema peab vähemalt üks lapsevanem koos lapsega) välja Toila sanatooriumilt. Auhinna saamiseks peab fortuuna soosik või tema esindaja olema jäänud võistluspaika.

* Võistluse juhend. Juhendiga saab tutvuda nii võistluspäeval kui ka Internetis Ida-Virumaa spordiliidu aadressil www.sportiv.ee/index.php?2/2858. Etapi korraldab Ida-Virumaa spordiliit koostöös Kohtla vallavalitsusega.

* Sarivõistlus. Mäkkejooksuvõistlusel “Joostes tippu” on kavas viis etappi, lisaks 28.maile  joostakse 11. juunil Jõhvis, 23. juulil Kohtla-Nõmmel, 6. augustil Kiviõlis, 27. augustil Kukrusel. Et saada kokkuvõttes koht kirja, tuleb osaleda kolmel etapil. Võistlejad, kes saavad aja kirja kõigil viiel etapil, saavad “Joostes tippu” erisärgi.

Kolme seeriavõistlust ühendavas Ida-Virumaa seeriajooksude sarjas (lisaks mäkkejooksule kuuluvad sinna ka Püssi seeriajooks ja Ida-Virumaa aastajooks) on kokku 13 etappi. Igal võistlejal lähevad arvesse kuni kümne parema etapi kohad. Lõpptabelisse saavad koha vähemalt kuuel etapil tulemuse saanud võistlejad. Teiste osavõistluste lähimad etapid on sel reedel Uljastel (Püssi seeriajooksu teine etapp) ja tuleval kolmapäeval Avinurme staadionil (aastajooksu esimene etapp).

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: