10.07.2009
Jalgrattasport

Kolmandal etapil kiiremad Kivil ja Koort

Ida-Virumaa argipäeva jalgrattaõhtute kolmandal etapil Uikalas osales 78 ratturit. 10 km distantsil näitasid kiireimat aega Peep Kivil ja Kristel Koort.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=924

Protokoll: www.sportiv.ee/protokoll/rattaohtud090709pr.xls

Seis pärast 3. etappi https://sportiv.ee/protokoll/ivrattaohtud2009_parast3.htm või https://sportiv.ee/protokoll/ivrattaohtud2009_parast3.xls

Kavas oli eraldistardist 10 km sõit, kus pool maad läbiti traditsiooniliselt asfaldil ja teine pool distantsist tuli sõita kruusal. Selline hübriid-eraldistart võttis ära maanteeratastel sõitjate eelise ning andis rohkem lootust maastikurattaga sõitjatele. Võistluse käigus puruneski kuuel maanteerattaga sõitnud sportlasel kumm.
Poooleteise tunni jooksul kestnud startides osales kokku 78 jalgratturit, mis on selle sarja osalejate rekord.

Parima aja meeste hulgas 15.45 sõitis välja seekord Peep Kivil, kes edestas Tauri Selderit 19 sekundiga ja Kristjan Koppelit 24 sekundiga, kõik kolm esindavad Jõhvi Sundstrandi meeskonda. Seni kaks etappi võitnud Taavi Selder oli seekord Hollandis, kus toimuvad Euroopa meistrivõistlused.

Naistest oli taas kiireim Kristel Koort, kes 10 km läbis 18.33-ga ja edestas Maris Nurme 26 sekundiga. Kolmas aeg oli alles 14 aastaseks saanud Janely Sojosel (19.17). Kõik esindavad Sundstrandi võiskonda.

Kilomeetri pikkusel lastesõidul kihutas kõige kiiremini Marten Jõeäär (1.55). Noor vokalane edestas 5 sekundiga nooremate poiste võitjat Kaur Kullamäed Jõhvist ja 14 sekundiga Matthias Männikut .

Tüdrukute kiirem oli 2.00-ga Martina Jõeäär Vokast. Temast jäi 5 sekudi kaugusele Kaireen Käen ja kolmas oli Lisette Villers (-14 sek). Noorematest tüdrukutest oli kiirem Elisabeth Veri (2.37).

Järgmine etapp toimub juba augustis Pannjärve tervisekeskuses, kus kavas on eraldistardist maastikusõit.

Järgmine rattavõistlus on Ida-Virumaal kavas pühapäeval, kui kõik soovijad võivad oma maanteesõiduoskusi testida Mäetagusel.

PEEP KIVIL,
Jõhvi RK/Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: