18.02.2007

Kolm idavirulast noorte olümpiapäevadel

Jacas avati pühapäeval Euroopa noorte taliolümpiapäevad,
Eestist osaleb 19 sportlast, Ida-Virumaalt pääsesid võistlema suusatajad Dmitri Reinmets ja Rauno Avel ning laskesuusataja Anton Aleksejev.

Hispaanias Jacas avatud kaheksandatel Euroopa noorte taliolümpiapäevadel osaleb Eesti Olümpiakomitee (EOK) egiidi all 19 sportlast. Võistlused algavad homme. “Euroopa noorte olümpiapäevad, mis toimuvad iga kahe aasta tagant nii suve- kui talimängudena, on Euroopa Olümpiakomitee tähtsaim spordisündmus. See on Euroopa noorte suur spordipidu, millest rahvuskoondise liikmena osavõtt on suur au, medalivõit aga toob kuulsust nii sportlasele kui riigile, keda ta esindab,” ütles EOK president Mart Siimann.

Eestit esindavad Jacas murdmaasuusatajad Kaidi Udras, Liis Kalda, Triin Ojaste, Heidi Raju, Rauno Avel, Dmitri Reinmets, Karel Tammjärv, Raido Ränkel, kelle treenerid on Hille Saarepuu ja Kalju Ojaste ning hooldemees Mait Sammalsaar.

Laskesuusatajatest lähevad võistlema Kadri Kalluste, Teele Tähe, Kadi Tomson, Kristel Viigipuu, Anton Aleksejev, Heigo Lepik, Peeter Kirss, Martin Remmelg, treenerid on Ants Orasson ja Anti Kuulmata.

Mäesuusatamises esindavad Eestit Kaarel Grünberg ja Martin Meema ning treener Kerttu Siim. Iluuisutamises Karmen Piirsoo ja treener Aare Piirsoo.

Eesti delegatsioon marsib avadefileel Montoni kaunites noortepärastes esindusrõivastes. Monton on Eesti Olümpiakomitee sponsori AS Baltika kaubamärk, mis sai Torino taliolümpial suure rahvusvahelise tunnustuse osaliseks.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Jacques Rogge’i asutatud mängud toimuvad alates 1990.aastast. Taliolümpiapäevadelt võitis Eestile 1993. aastal kaks medalit Kristina Ðmigun ning 1995. aastal ühe Katrin Ðmigun. Eesti koondise parim tulemus eelmistel Euroopa noorte taliolümpiapäevadel oli Andres Kollo 6. koht murdmaasuusatamise sprindis.

Jaca asub Aragoonia piirkonnas Püreneedes 800 m kõrgusel merepinnast, murdmaa-, laske- ja mäesuusatamise võistlused toimuvad 1800 m kõrgusel. Uisuvõistlused viiakse läbi Jacas uues spetsiaalselt Euroopa noorte olümpiapäevadeks ehitatud jäähallis.

Euroopa noorte taliolümpiapäevade kodulehekülg on www.jaca2007.es

Merle Kaljurand,
Eesti delegatsiooni juht

Eelmine:
Järgmine: