02.12.2013
Jalgpall

Kokkuleppemängude kihlveopettus viis jalgpallurid kohtu ette

Riigiprokuratuur saatis jalgpallivõistluste kokkuleppemängude organiseerimise ja kihlveopettuste eest kohtu ette 11 meest, kellest kaheksa on klubi Narva Trans jalgpallurid.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt ütles ERR-i uudisteportaalile, et kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdistatavad mehed teenisid süüdistuse kohaselt kuritegelikku tulu üle 108 000 euro.  

Riigiprokuratuur süüdistab kuritegelikku ühendusse kuulumises ja suures ulatuses kelmuses kuritegelikes ringkondades tuntud Valeri Mihhailovit  (47) (hüüdnimega Golova), Sergei Ussoltsevit (38), Anton Seredat (34), Maksim Gruznovi (39), Sergey Leontovitði (26), Aleksandr Tarassenkovi (33), Vitali Gussevit (30), Erik Grigorjevit (27), Aleksandr Kulikut (32), Deniss Jõgistet (23) ja Stanislav Tokarevi (20).

Süüdistuse kohaselt kuulusid mehed kuritegelikku ühendusse, mis tegutses vähemalt 2011. aasta juunist kuni mullu novembrini. Sel perioodil tuvastas uurimine kokkuleppemängud kaheteistkümnel Eesti jalgpalli meistriliiga mängul, kolmel UEFA Euroopa liiga mängul, ühel Eesti jalgpalli karikamängul ning ühel Leedus toimunud mängul.

Süüdistuse järgi otsisid jõugu liikmed Eesti, Leedu ja Ukraina jalgpalliklubide meeskondadest otsiti inimesi, kes oleksid raha eest valmis korraldama mängu viisil, kus toimuksid ettemääratud sündmused või saabuksid soovitud tulemused.

Kihlveokontorites panuseid tegevad inimesed andsid ülesande kindlate tulemustega jalgpallimängude läbiviimiseks ja vastav ülesanne vahendati jalgpalliklubides mängivatele jalgpalluritele.

Kui jalgpalluritega oli mängutulemuse osas kokkulepe saavutatud, anti tagasiside kihlveokontorites panuseid tegevatele inimestele, kes võtsid vastu lõpliku otsuse kokkulepitud mängutulemusega jalgpallimängu toimumiseks.

Samuti võeti läbi kolmandate isikute vastu raha kokkuleppemängude eest ning korraldati tasu maksmine kokkuleppemängude korraldamises ja kokkulepitud tulemuste tagamises osalenud inimeste vahel.

Kuna kuritegelikku ühendusse kuulunud inimesed olid kihlveokontorites panustades teadlikud, et mängutulemuse osas on sõlmitud kokkulepe ning tegemist ei ole tavapärase ennustamise tulemusena väljamaksmisele kuuluvate võidusummadega, pandi toime kihlveokontorite petmine.

err.ee

Eelmine:
Järgmine: