08.03.2007
Poks

Kõiki oodatakse Ahtme spordihalli vaatama Eesti meistrivõistlusi

Eesti meistrivõistlused olümpiapoksis toimuvad 40aastase vaheaja järel Kohtla-Järvel. Neli päeva kestvad võistlused avati Ahtme spordihallis neljapäeva õhtul ja nad jätkuvad reedel kell 18. Lisaks Eesti paremate poksijate matðide vaatamisele on tegevust saalis ka lastele, kellega mängib piilupart Donald. Lisaks võivad isad poksitehnika nautimise kõrval aidata emadel lahendada viktoriiniküsimusi. Seega tasub tulla halli kogu perega, seda enam, et piletiraha ei küsita.

Võistluste tulemused on nähtaval Eesti poksiliidu kodulehel www.eestipoksiliit.ee, võistlusprotokolli (*.xls) otseaadress on www.eestipoksiliit.ee/est/voistlused/eesti_tiitlivoistlused/eesti_mv_s_aruanne.xls. Aleksandr Komðini pilte esimesest võistlusõhtust saab vaadata aadressilt foto.rc-mir.com/fotoalbum900648.html. Darja Saare tehtud pildid on aadressil www.eestipoksiliit.ee/pildid?g=38.
Sportiv.ee poksifotode galerii aadress: pildid.sportiv.ee/index.php?cat=26 

Kui algselt pidi võistlusel osalema ligi 100 nahkkindameest, siis võistluspäevaks jäi neid järele pisut üle poolesaja. “Eks poksijatel on nagu sõduritel, et mida lähemale lahingule, seda vähem on neid, kes julgevad võitlustandrile minna,” muigas Eesti poksiliidu peasekretär Darja Saar.

Nii on kolmes kergemas kehakaalus võitjad selgunud, sest Tallinna klubide poksijatele nendes kaaludes vastast ei leidunud. Osavõturohkeim on kehakaal 81 kg, kus võistlustules kümme poksijat,  kehakaalus 60 kg on võistlemas üheksa julget meest. Kahes kaalus on poksijaid 8.

Esimesel võistlusõhtul said lisaks Kohtla-Järve linnajuhtide võistlusele eesti keelega (Jevgeni Solovjov ja Valeri Korb said kahe peale avakõnes hakkama kahe eestikeelse sõnaga. Fraasi “tere õhtust” ütles potentsiaalne Riigikogu liige Valeri Korb.  Samas nii õhtu juht Raimo Aas kui ka poksiliidu peasekretär suhtlesid Eesti esivõistlustele vääriliselt riigikeeles – toim.)  näha üheksat poksimatði, kus kodupubliku rõõmuks läks idavirulastel väga hästi. Vaid kahes paaris suutis pealinna poksija idavirulasest parem olla ning lisaks alistas ühes paaris jõhvilane narvalase ja veel ühes paaris oli narvalane parem kohtlajärvelasest. Ülejäänud viies paaris sai publik matði lõppedes olla rahul sellega, et idavirulane võttis külalisvõistleja skalbi. 

Reedel on kavas 12 kohtumist ehk toimuvad veerandfinaalid kehakaaludes 60, 81 ja 91 kg. Võistlusõhtu algab reedel kell 18. Laupäeval on võistluste algus kell 16 ja pühapäeval ehk finaalide päeval algavad matðid kell 13. Iga matð kestab neli raundi ja nendele, kes poksijaid veel hästi ei tunne, räägib õhtujuht esimese ja teise raundi järel võistlejate taustast. Kahe eelmise aasta Eesti meistrivõistluste tulemusi võite vaadata siit.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: