25.04.2010
Jalgpall

Kõik naised on alustanud

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel on võistlustulle asunud kõik kolm võistlustel osalevat Ida-Virumaa naiskonda.

Esmakordselt mängivad naiskonnad kolmes liigas. Meistriliigas on kuus naiskonda: Pärnu JK, Tallinna Levadia, Tallinna Flora, Tartu Tammeka, Tallinna Kalev ja Põlva Lootos. Kuigi Ida-Virumaalt naiskonda meistriliigas ei ole, siis meistriliiga resultatiivsustabelis on kolme vooru järel nelja tabamusega esikohal Pärnu JK ründeliider, Narvast pärit Anastassia Morkovkina.

Naiste esiliigas on samuti kuus võistkonda ning Ida-Virumaalt sai ainsana esiliigakoha Narva Trans, kes kahes esimeses voorus mängis kodus ning kaotas 0:1 Vändra Vaprusele ja 0:2 Nõmme Kaljule. Kolmandas voorus mängiti võõrsil ning Pärnu JK II alistati 2:1. Kolme vooru järel jugib täiseduga Tallinna FC Flora II, Nõmme Kaljul ja Vändra Vaprusel on 6, Narva Transil ja Pärnu JK II 3 ning FC Kuressaarel 0 punkti.

Naiste teises liigas on 11 naiskonda jagatud kahte alagruppi. Kaks Ida-Virumaa naiskonda kuuluvad idagruppi ning avavoorus olid nad 25. aprillil vastamisi Sillamäel. Külalised Kohtla-Järve FC Lootusest läksid avapoolajal juhtima, Sillamäe Kalev teisel poolajal küll Irina Tarassovi väravast viigistas, kuid viimane sõna jäi siiski külalistele, teistkordselt oli täpne meistrivõistlustel debüüdi teinud 17aastane kohtlanõmmelane Karolin Kaivoja.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1363

Teistes selle grupi avavooru kohtumistes kaotas Valga FC Warrior kodus Tartu Tammekale 0:6 ja Tartu SK 10 Premium oli 2:0 parem Põlva FC Lootus II naiskonnast.

Kõikides liigades mängitakse neli ringi. Meistriliiga 6.naiskond kukub esiliigasse, kust tema asemel kerkib meistriliigasse esiliiga võitja. Meistriliiga 5. koha naiskond mängib kodus-võõrsil süsteemis esiliigas 2. koha saanud naiskonnaga. Esiliiga viimane ehk 6. kukub teise liigasse, tema asemel tõuseb esiliigasse teise liiga piirkondade võitjate omavaheliste mängude võitja. Teise liiga finaali kaotaja mängib üleminekumänge esiliiga 5. naiskonnaga.

Naiste liigade info: http://jalgpall.ee/women.php
 
Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: