29.01.2008
Karting

Kohtla-Järve kardiraja saatus on lahtine

Kohtla-Järve tunnistas teist korda kardiraja rendikonkursi mittetoimunuks ja nüüd on selle spordirajatise saatus lahtine.

Teisipäevasel Kohtla-Järve linnavalitsuse istungil tunnistati kardiraja rendikonkurss mittetoimunuks. Linnavalitsuse majandusnõuniku Harri Andrejevi sõnul oli see juba teine kardiraja rendikonkurss.

“Otsisime linnavara rendile andmiseks variante. Oletasime, et kardirada võiks huvi pakkuda autokoolidele, kes saaksid seda kasutada talvesõidu õpetamiseks. Koolid ise heakorrastaksid territooriumi ja loomulikult tahaks raja edasist kasutuskava näha,” ütles Andrejev. “Esimesel augustis toimunud konkursil tegi oma pakkumise narvalane Aleksandr Larjuðin, kes soovis kardiraja rendile võtta ja seal kardivõistlusi korraldada. Kuid veidi kaalunud, võttis ta oma esialgse pakkumise tagasi ja püüdis seda muuta. Kahjuks ei nõustunud ta meie tingimustega ja konkurss tunnistati mittetoimunuks.”

Novembris välja kuulutatud korduvkonkursi võitis OÜ Autokool Mewo. Harri Andrejevi sõnul arvas firma hiljem samuti, et rent pole kasulik: “Nad arvestasid välja, et neil pole kasulik rada pakkumises esitatud hinnaga rendile võtta, kuigi meie arvutuste järgi oleks see kasulik, arvestades, et nad võivad kardiraja allrendile anda. Nad ei saatnud meile oma lepingu ettepanekuid. Ja meie lugesime konkursi teist korda mittetoimunuks, nüüd on meil õigus anda kardirada konkursita rendile firmale, kes meile sobivaid tingimusi pakub,” lisas Andrejev.

Omal ajal soovisid kardirada rentida ka Jõhvi autoklubi (JAC) liikmed. Nende esindaja Sergei Prokofjev kinnitas seda: “Koristasime kevadel raja, uuendasime seda, ostsime ise kardid, et seda spordiala arendada, kuid linn esitas lihtsalt ebareaalsed tingimused, näiteks ainuüksi rent 30 000 krooni kuus. Kahjuks ei suutnud meie – ja mitte ainult meie – linnaga ühist keelt leida. Praegu harjutame teistes linnades, Raplas ja Põltsamaal, kus on rada paremas korras. Loomulikult tahaks väga ka võimalust meil seda spordiala arendada ja oleme kahe käega selle poolt, kuid me ei näinud, et linn olnuks meie pakkumisest huvitatud.”

Kohtla-Järve linnavalitsuse majandusnõunikul Harri Andrejevil on ettepanekud kardiraja rendile võtjatele. Rentnikele esitatavad soovid seisnevad selles, et korda teha rada ja selle kõrval asuv asfaltplats, piirata need ja selgitada välja edasised kasutuskavad. “Kui me mingeid variante siiski ei leia, siis arvan, et linn kui omanik panustab mingi osa vahendeid kardirajasse, kui me seal uut spordikompleksi arendame,” sõnas Andrejev.

ALEKSEI FJODOROV
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: