12.06.2008
Raha

Kohaliku omaalgatuse programmist toetuse saajad selgunud

10. juunil kinnitas Ida-Viru maavanem need maakondlikud projektid, mida toetatakse Kohaliku omaalgatuse programmi rahast. Kokku toetati 56 projekti kogumahuga umbes 1,3 miljonit krooni, neist 43 maapiirkondadest ja 13 linnapiirkondadest. Toetust sai ka rida spordiprojekte, millest suurima toetuse sai SK Muskel-Sport projekt, mida toetati 49 495 krooniga.

Rahastati erinevate kultuuri- ja spordiürituste ning külapäevade korraldamist, ühistegevuseks vajalike vahendite soetamist, külade seltsimajade ja kokkutulekukohtade korrastamist.

Selle aasta kevadvoorus esitati 77 taotlust, millest 54 oli maa- ja 23 linnapiirkondadest. “Kohaliku omaalgatuse programmi populaarsus kasvab iga aastaga. Ida-Viru maavalitsus on programmi aktiivselt tutvustanud ja selgitanud selle suurepäraseid võimalusi kohaliku kogukonna elu arendamiseks,” ütles hindamiskomisjoni esimees, Ida-Viru maavalitsuse regionaalarengu peaspetsialist Indrek Narusk. “Projektide üldine tase oli kõrge, mistõttu konkurents erinevate taotlejate vahel osutus tugevaks,” lisas Narusk.

Kohaliku omaalgatuse programmi eesmärgiks on kohalik areng ja piirkondade konkurentsivõime kasv läbi kogukonna kaasamise ja tugevdamise. Programmi valdkondadeks on: kogukonnaliikmete koolitamine ja kohaliku arengu kavandamine; kohaliku ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine; kohaliku elukeskkonna parandamine. Taotlusi võivad esitada avalikes huvides tegutsevad mittetulundusühingud, sihtasutused ja seltsingud, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel ja milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik.

Toetuse saajate nimekiri: www.ivmv.ee/docs/s3d95.pdf

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: