19.01.2008
Firmasisesed

Kodumängud peetakse kaotuse foonil

Neljapäeval Kohtla-Järvel ja reedel Vokas on korvpallisõpradel võimalik vaadata Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste esiliiga mänge, võõrustajate rollis on meeskonnad, kes oma eelmised mängud kaotasid.

Täna kell 20 algab Kohtla-Järve spordihoones kohtumine, kus vastamisi on KK Hito ja Võru KK. Kui seni esiliigat täiseduga juhtival Võru KK-l pole 2008. aastal veel mänge olnud, siis Hitole on see sel nädalal juba teiseks mänguks. Esmaspäeval kaotati Tallinnas Elionile 63:74 (34:40; Edvard Trumm 32, Siim Laur 16, Dmitri Pugatðov 5, Andres Mänd 4, Toomas Valdre 4, Margo Tali 2 punkti). Suure tõenäosusega peab Hito ka täna läbi ajama ilma mängujuhi Toomas Nõmmisteta, kes haiguse läbipõdenuna teeb otsuse mängu suhtes võistluspäeval, kuid eilse seisuga kaldus ta rohkem selle poole, et täna jääb tal platsile minemata. Esimeses ringis kaotas Hito Antslas Võru võistkonnale suurelt 81:104.

Nii KK Hito (9 võitu, 5 kaotust) kui ka Võru KK (13, 0) on endale koha teiseks etapiks tugevamasse gruppi juba kindlustanud, kolmanda meeskonnana pääses sellest grupist edasi Verenda (11, 2). Kuna aga omavahelised mängud lähevad teisel etapil arvesse, oleks hea stardipositsiooni saamiseks Hitol vaja tänane mäng võita.

Jõhvi/Toila jäi uue aasta esimeses kohtumises Tallinnas alla B-alagrupi liidrile Filmipood.ee meeskonnale 64:95 (26:37; Dmitri Nazarov 21, Veiko Simm 19, Riho Unt 8, Sergei Senedjak ja Johannes Kuslap 6, Marek Vinni ja Mikk Põdra 2 punkti). Kui avaveerandi külalised võitsid 17:16, siis järgnevate minutite jooksul pressingut kasutanud väljakuperemeeste vastu idavirulastel püssirohtu ei leidunud. B-alagrupis 7 võidu ja 6 kaotusega neljandal kohal oleval Jõhvi/Toilal on jäänud vaid ülimalt teoreetilised võimalused jõuda alagrupis kolme tugevama hulka, selleks peavad nad allesjäänud kolm mängu võitma, kõik need peetakse kodus, ja samas peab praegu kolmandal kohal olev TÜ/Rock II oma kolm viimast mängu kaotama. Tabelis võis selgus saabuda juba eile hilisõhtul, kui Rock II võõrustas kodus tabelis viimasel kohal olevat Hansapanka. Jõhvi/Toila võõrustab reedel kell 19.30 Vokas Kuressaare SWE-7 meeskonda, keda võõrsil 77:66 võideti.

Oleme lugejate ees võlgu ka Ida-Virumaa esiliiga meeskondade eelmise aasta viimaste mängude tulemused. Need kohtumised peeti Ida-Virumaal ning meie meeskondadele olid nad edukad. KK Hito alistas Tamsalu Los Toros/Sportlandi 80:71 (38:38; Margo Tali 23, Toomas Nõmmiste ja Edvard Trumm 20, Siim Laur 8, Dmitri Pugatðov 5, Toomas Valdre ja Andrei Volkov 2) ning Jõhvi/Toila oli Rae Koss/Hansaviimistlusest parem 74:64 (43:33; Veiko Simm 20, Dmitri Nazarov 16, Taivo Toomel 15, Roman Skipin 9, Jano Kunts 5, Marek Vinni 4, Riho Unt 3, Janar Urres 2).

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas mängib kokku 18 meeskonda. Tase kõrgemas, meistriliigas osaleva kümne meeskonna seas Ida-Virumaa omi pole. Pole neid ka 16 teise liiga meeskonna seas. Küll mängib kolmandas liigas 20 võistkonna seas Iisaku KK, kes lõpetas esimese etapi täisedu, kaheksa võiduga, kindlustades sellega alagrupivõidu ja koha kaheksa parema hulgas.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: