07.10.2007
Kergejõustik

Koðelev võitis viiendat korda Paide-Türi rahvajooksu

Pühapäeval peeti 26. Paide-Türi rahvajooks. Ilus võistlusilm meelitas jooksurajale pea 2000 osalejat. Paide-Türi distantsil jõudis finiðisse 440 ja Kirna-Türi distantsil 986 võistlejat. Arvukalt oli jooksjaid ka enne põhistarti Paides kui Türil peetud lastejooksudes.

Vähe oli neid kes kahtlesid Vjatðeslav Koðelevi võidus. Esimese Viking Window akna vahefiniði, mis oli stardist 400 meetri kaugusel, võitis Ergo Leibak. Kuid juba teisest, stardist 2,8 km kaugusel olnud, Viking Window ukse vahefiniði võitis Vjatðeslav Koðelev. Sealt kuni lõpuni oli tegemist Koðelevi sooloetendusega.

Võiduaeg 41.30 oli küll 9 sekundit nõrgem kui eelmisel aastal. Teisena lõpetanud Taivo Püi jõudis finiðisse 2 minutit ja 4 sekundit hiljem. Kolmandana lõpetas Aleksei Saveljev, kellele oli see viies kord jõuda Paide-Türi rahvajooksu poodiumile. Neljandana lõpetas Ivar Ivanov, viiendana Elar Vulla ja kuuendana Andrus Lein.

1982. aastal esimese Paide-Türi rahvajooksu võitnud Viljo Emajõe oli finiðis 12ndana. Absoluutarvestuse 19. kohaga lõpetas naiste arvestuses võidu võtnud Jekaterina Patjuk. See on naisvõistleja poolt ühtlasi kõigi aegade kõrgeim koht mis välja joostud.

Lisaks jooksuvõistlusele oli sportliku luuletaja Contra poolt välja kuulutatud Paide-Türi rahvajooksu teemaline luulekonkurss. Võistlusele saabus üle 20 luuletuse. Võitjaks valiti  Kurgjalt Kristi Roots, kes lisaks osavale sõnaseadmisele tõestas end Kirna-Türi distantsil pea 1000 osavõtja seas 150. kohaga ka oma taset jooksurajal. Luulekonkurssi auhind videokaamera anti üle autasustamisel.

Tulemused www.rahvajooks.ee

MARTIN PARRO

Eelmine:
Järgmine: