26.05.2010
Firmasisesed

KK Hito sai EYBLi superfinaali korraldusõiguse

Kohtla-Järve KK Hito sai kolmapäeval seoses Euroopa noorte korvpalliliigaga EYBL kaks rõõmustavat teadet. Alguses said 1994. aasta poisid võidu Moskva regioonis peetavas veerandfinaalis ja päeva teises pooles saadi kinnitus, et tuleval hooajal on Hitole usaldatud korraldada U17 vanuseklassi EYBLi superfinaali, kus löövad kaasa kaheksa meeskonda.

2011. aasta maikuus toimuva superfinaali korraldusõiguse saamine tähendab seda, et KK Hito saab tuleval aastal hoolimata põhiturniiri kohast endale korraldajana finaalturniiri pääsme. Lisaks on finaalturniiril osalemise õigus kuuel 1. divisjoni paremal meeskonnal ja teise divisjoni võitjal.

U17 vanuseklassis ehk 1994. aastal ja hiljem sündinud poiste aastakäigus osaleb tuleval hooajal esimeses divisjonis Eestist lisaks Hitole ka Rapla KK. Lisaks kahele Eesti klubile on 16 tugevama seas 3 meeskonda Leedust, 3 meeskonda Lätist, 3 meeskonda Venemaalt, 2 meeskonda Soomest, 2 meeskonda Ukrainast ja 1 meeskond Taanist. B-tugevusgrupis on Eestist osalemas SK sPORTKUNDA.

Viimati oli EYBLi mõne vanuseklassi finaalturniir Eestis hooajal 2007/2008, kui Tartus peetud turniiril sai BS Kaunase ja BS Vilniuse järel kolmanda koha Tallinna BC Kalev, mis on seni Eesti klubide parim tulemus EYBLi üheksa-aastase ajaloo jooksul. Korraldajad pidid tol korral leppima kaheksanda kohaga.

Selgunud on ka enamus ülejäänud vanuseklasside EYBLi tuleva hooaja koosseise. U16 (1995) klassis esindab Eestit tugevamas divisjonis Tartu/Salva ja teises divisjonis lööb kaasa Turba/Harju Kalev. U15 (1996) klassis on esimeses divisjonis T. Soku KK ja KK Viimsi, teises divisjonis Eesti esindatud ei ole. Järgmisel hooajal alustavad EYBLis U14 klassis 1997. aastal südinud poisid ja avahooajal on 32 meeskonda jagatud kahte võrdsesse gruppi. Eestist on registreerunud Pärnu Altius/Paulus ja Rakvere/Pärnu R. P United ning lisaks on selles vanuseklassis liigas veel kaks vaba kohta.

Kolmapäevased mängud läbi

Lõppeval hooajal pääses KK Hito teatavasti 1994. aastal ja hiljem sündinud poiste seas EYBLis poolfinaali, sest kolmapäeval Venemaal Himkis alanud finaalturniiril alistati veerandfinaalis lõpusekundite draamas Kopenhaageni BC Vaerloese 61:59.

Neljapäevases poolfinaalis on Hito vastaseks Krasnodari meeskond Lokomotiv/Kuban, kes võitis veerandfinaalis BS Kedainai/Pikenroll meeskonna 64:59. Teise poolfinaalis on vastamisi BS Klaipeda ja korraldava klubi BC Himki noorte võistkond. Klaipeda alistas veerandfinaalis Dnepropetrovski Dnepri 81:76 ja Himki purustas koduseinte toel 74:43 Helsingi BC ToPo.

Kolmapäeva õhtul on juba peetud ka miinusringi kohtumised, kus Vaerloese elas leedulaste peal välja eestlastelt saadud kaotuse ja Kedainiai purustati 80:46. Teises lohutusringi mängus alistas Dnepr ToPo 90:75. Vaerloese ootab lohutusringis poolfinaalpaari Klaipeda – Himki kaotajat. Miinusringi tabeli teises pooles ootab Dnepr vastast poolfinaalpaarist Hito – Lokomotiiv. Nii poolfinaalid kui ka lohutusringi teise ringi mängud peetakse neljapäeval alates kella 9st ning neljapäeval on kavas ka 7.-8. koha mäng Kedainiai – ToPo.

Reedesse jäävad 5.-6. koha mäng (kohtuvad lohutusringi teise ringi kaotajad), pronksimäng (kohtuvad lohutusringi võitjad) ja finaal. Otsustavad mängud algavad reedel Eesti aja järgi vastavalt kell 11, 13 ja 15.

Avapäeva ülevaade BC Himki kodulehel: http://www.bckhimki.ru/news/clubnews/2010/may/1502/
Põhirõhk klubi võidumängule, kuid üks lause on pühendatud ka Eesti klubile: “Vaadake kasvõi eestlasi, kes sisuliselt viimasel momendil said finaalturniirile, aga täna alistasid Taani klubi, kes sisuliselt on koostatud Taani noortekoondise mängijatest.”  Tõele au andes oli Hito finaalturniirile pääs kindel juba kaks vooru enne põhiturniiri lõppu, kusjuures viimasel etapil alitastati ka BC Himki 56:52.
 
Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: