03.06.2009
Firmasisesed

KK Hito päästis noorte korvpallihooaja

Eesti noorte korvpallimeistrivõistlustel toodi Ida-Virumaale teist aastat järjest võit B2-vanuseklassis. Kui eelmisel aastal võitis selles klassis BC Viru Basket, siis sel aastal sai samas klassis võidu KK Hito.

Noormeeste A-klassis (s 1990. a ja hiljem) oli Ida-Virumaa edukaimana Jõhvi/Toila 38 meeskonna seas üheksas. Noormeeste B1-klassis (s 1993. a ja hiljem) pidi eelmise hooaja sama aastakäigu võitja BC Viru Basket leppima sel aastal 30 meeskonna seas neljanda kohaga, KK Hito/Askele oli kaheksas.

Kõige edukam oli Ida-Virumaale noormeeste B2-klass (s 1994. a ja hiljem), kus 23 meeskonna seas saavutas KK Hito esikoha. Poolfinaalis alistati Rapla 86:64 ja finaalis põhiturniiri võitjana finaalturniiri võõrustanud KK Pärnu 72:57. Finaali kangelaseks tõusis 51 punkti visanud Sander Saare, kes valiti ka selle vanuseklassi Eesti parimaks mängijaks. Võidukasse võistkonda kuulusid veel Rasmus Luud, Georg Tambre, Sander Nurgamaa, Fredi Müür, Sander Aul, Martin Mölder, Urmet Roosimägi, Keith Klettenberg, Jonas Kuslap, Heigo Ers. Võistkonna peatreener on Priit Sternhof, teda aitas abitreenerina Meelis Luud. Selle vanuseklassiga saavutas KK Hito teatavasti ka noorte euroliigas 32 meeskonna seas 13. koha, kindlustades koha tugevamas divisjonis ka tulevaks hooajaks. KK Hitost ettepoole mahtusid viis Leedu, kolm Läti, kaks Venemaa ja kaks Poola klubi.

Noormeeste C1-klassis (s 1995. a ja hiljem) oli võistkondi 36 ning KK Hito oli viies ja Narva Energia SK üheksas. Noormeeste C2-klassis (s 1996. a ja hiljem) oli 26 võistkonna seas maakonna parimana KK Hito/Askele kaheksas. Poiste D-klassis (s 1997. a ja hiljem) oli KK Hito 25 meeskonna seas seitsmes.

Hooaja lõpetasid Kohtla-Järve meistrivõistlused

Ida-Virumaa saalikorvpalli hooaja viimase võistlusena peeti Kohtla-Järve lahtised meistrivõistlused, mis lõppesid sel esmaspäeval. Esikoha sai KK Hito, kes nagu maakonna korvpallimeistrivõistluste finaalis, alistas ka nüüd esikohta otsustanud kohtumises Remeksi, sedakorda 56:46. Sümboolsena tabas hooaja viimase viskena viimasel sekundil ülikauge viske Eesti esiliigas KK Hito neljandaks aidanud Margo Tali, kes oli Eesti esiliigas edukaim kaugviskaja.

Eesti teises liigas, kus viienda koha sai Iisaku KK, kuulus kaks eriauhinda idavirulastele – Janar Aleksandrov oli liiga edukaim punktikoguja ja Peeter Valdre edukaim kaugviskaja.

Eesti naiste meistriliigas sai üks idavirulane hõbeda. Selleks oli narvalanna Anastassia Ptitsõna, kes oli hõbedal ka Eesti A-vanuseklassi neidude meistrivõistlustel.

Meeste meistriliigas sai pronksi Toilast pärit Kristjan Makke.

Sportiv.ee

 

Eelmine:
Järgmine: