27.05.2010
Firmasisesed

KK Hito pääses pronksimängu

KK Hito 1994. aastal sündinud poiste võistkond on mänginud ennastületavalt Moskva regioonis toimuval U16 vanuseklassi Euroopa noorte korvpalliliiga EYBL finaaletapil, kus on jõutud reedel toimuvasse pronksimängu, kus nende vastaseks on Kopenhaageni BC Vaerloese.

Kui kolmapäeval alistas eelmisel hooajal 16 esimese divisjoni meeskonna seas alles 13. kohaga leppima pidanud Hito veerandfinaalis Kopenhaageni BC Vaerloese 71:69, siis neljapäevases esimeses kohtumises jäädi alla Krasnodari regiooni Lokomotiv/Kubanile 61:77 ning langeti miinusringi, kus nende vastaseks oli Dnepropetrovski Dnepr.

Hoolimata sellest, et kolmapäeval kaks mängu pidanud Dnepri jaoks oli mäng Hitoga neljapäeval alles esimeseks mänguks, suutis Hito kohtumise 77:59 võita ning nii jõudsid Priit Sternhofi ja Meelis Luua hoolealused pronksimängu, kus nende vastaseks on kohtumise Vaerloese, kes pärats veerandfinaali kaotust sai kaks võitu ja pääses taas Hitoga mängima. Taani ja Eesti selle vanuseklassi meistrid on EYBLis sel hooajal kohtunud kahel korral ning seis on 1:1.

Poolfinaalis Hito kullakonkurentsist välja lülitanud Lokomotiv/Kuban kohtub reedeses finaalis BC Himkiga, kes poolfinaalis alistas BS Klaipeda 90:66. Kullamäng algab reedel kell 15, Hito osalusega pronksimäng algab kaks tundi varem.

EYBLi üheksa-aastase ajaloo jooksul on vaid korra varem Eesti klubi jõudnud medalimängule, hooajal 2007/2008 sai Tartus peetud U17 klassi (s. 1991. a ja hiljem) finaalturniiril Tallinna BC Kalev pronksikohtumises jagu BC Himkist 74:66.

Järgmise aasta mais peetakse 1994. a ja hiljem sündinud poiste kaheksa parema meeskonna osavõtul toimuv EYBLi finaalturniir Ida-Virumaal.

Mängude protokollid pildikujul (vasakul esimese poolaja ja paremal kogu mängu statistika)
Hito – Vaerloese: https://sportiv.ee/protokoll/1_hito_vaerl.JPG
Hito – Lokomotiv/Kuban: https://sportiv.ee/protokoll/2_hito_loko.JPG
Hito – Dnepr: https://sportiv.ee/protokoll/3_hito_dnepr.JPG

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: