05.05.2006
Firmasisesed

KK Hito kordas esiliigas eelmise aasta kohta

Ida-Virumaa edukaim korvpalliklubi, Kohtla-Järve KK Hito lasi Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliiga veerandfinaali korduskohtumises kodusaalis Tallinna Kotree SK-l visata teisel poolajal 60 punkti, vastates ise vaid 37 punktiga, ning nii kaotati mäng 71:93 ja kahe mängu kokkuvõttes 151:170. Kokkuvõttes tähendas see KK Hitole 16 meeskonna seas 7. kohta, sama koht hõivati ka eelmisel, klubi esimesel esiliigahooajal. Teine esiliigas esinenud Ida-Virumaa meeskond, Jõhvi/Toila lõpetas hooaja teatavasti 12. positsioonil.

"Palun meeskonna kehva esitluse pärast teisel poolajal vabandust ning loodetavasti annavad poolehoidjad meile andeks ja tulevad meid ikka tulevikuski toetama," ütles pärast kaotatud mängu KK Hito mängujuht ja mängiv treener Toomas Nõmmiste. Hito mäng lagunes pärast seda, kui tagamängijad jäid hätta Kotree pressingu vastu.

Kahetseda tasus esimeses mängus käes olnud 26punktilist edu, mis lõpuks kahanes kolmele punktile (80:77), ning nii algas korduskohtumine sisuliselt nullist. Esimese poolaja Hito kodus küll võitis 35:33, kuid teisel poolajal näitasid külalised sisukamat mängu. 18 punktiga oli KK Hito edukaim selles kohtumises kõik 10 vabaviset tabanud Alar Pärn, kes aga juba esimesel poolajal kogus neli viga. 14 punkti viskasid Edvard Trumm ja Margo Tali, 11 punkti Taavi Toomel, 9 punkti Andres Mänd, 5 punkti Toomas Nõmmiste. Vastaste kolmest edukamast mängumehest kaks liitusid meeskonnaga alles play-off´is.

Jättes viimased kurvad momendid kõrvale, võis treener Nõmmiste sõnul hooajaga rahule jääda. Põhiturniiril saadi 13 võidu ja 9 kaotusega neljas koht ning pääs otse veerandfinaali ja selle pinnalt saadi pakkumine ka meistriliigasse, mida tuleval aastal plaanitakse laiendada.

KK Hito kordas eelmise aasta kohta ka maakonna meistrivõistlustel, kus saadi neljandat aastat järjest esikoht. Kuidas maakonnas otsustavad mängud kulgesid, sellest saate lugeda mõnest järgmisest Põhjarannikust.

RENE KUNDLA

Eelmine:
Järgmine: