29.01.2008
Firmasisesed

KK Hito kindlustas põhiturniiri võidu

LIVING.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas kindlustas endale põhiturniiri võidu KK Hito. Teises liigas on poolfinaali pääsenud Maidla/Kiviõli ja Kaitseliit. Kõige segasem on seis esiliigas.

Meistriliigas põhiturniiril on jäänud pidada vaid üks voor, kus 17. veebruaril kell 17.30 lähevad Kohtla-Järvel keskses kohtumises vastamisi KK Hito (8 võitu, 1 kaotus) ja KK Narva (6, 3).

Päev varem kohtuvad Mäetagusel Mäetaguse (0, 9) ja Toila (3, 6) ning Iisakus kohtuvad Iisaku KK (5, 4) ja Remeks (5, 4). Kui Mäetaguse mäng ei mõjuta sealseid meeskondi karvavõrd, siis ülioluline on Iisakus toimuv kohtumine. Esiteks väldib selle kohtumise võitja neljandat kohta, mis tähendab, et veerandfinaalis kohtutakse Toilaga ja selle paari paremat ootab poolfinaalis KK Hito. Remeksile oleks kolmas koht seda enam sobiv, et neile algaks veerandfinaalseeria Toilaga seisult 2:0 ja poolfinaali pääsemiseks oleks vaja vaid üht võitu, Iisaku – Toila algaks seisult 1:1 (sellest hooajast on teatavasti kõikides liigades play-offi süsteem sarnane ning kahes esimeses ringis mängitakse niikaua kuni üks võistkondadest kogub kolm võitu, kusjuures seerias lähevad arvesse mõlemad põhiturniiri kohtumised).

Iisaku – Remeks mängu võitja on tabelis vähemalt kolmas (kolmas kohtub esimeses ringis Toilast vähem ebamugava, kuigi üllatusvõimelise Mäetagusega, kes aga peab seeriat alustama igal juhul 0:2 kaotusseisust). Iisakul jääb aga võidu korral võimalust tõusta tabelis koguni teisele kohale, selleks peab KK Hito alistama viimases voorus KK Narva, kellele hitolased küll avaringis kaotasid. Juhul kui Iisaku ja Narva koguvad lõpuks võrdselt punkte on eelisolukorras lõunaidavirulased, kes kirdeidavirulasi võitsid nii kodus kui ka võõrsil.

Remeks – Iisaku esimese ringi võitluses osutusid dramaatilises heitluses 100:94 (viimase 40 sekundiga 10:0)  paremaks Remeksi mängijad

Meistriliiga eelviimases, üheksandas voorus kaotas Mäetaguse kodus Iisakule 55:103, KK Hito alistas Remeksi 95:77 ja KK Narva alistas kodus Toila 103:90.

Esiliigas esinelik eest ära

Esiliigas on teistest kogu hooaja ees olnud neli meeskonda, kellest kaks paremat pääsevad play-off’is esimese ringi mängudest ja kaks peavad alustama veerandfinaalis, kus nende vastasteks on tabeli viies ja kuues. Kaks vooru enne põhiturniiri lõppu on selge, et Jõhvi SK/Toila ja BC Karjamaa jäävad turniiri otsustavast faasist eemale, kuid nende viimastest mängudest võib lisaks liigale väljakukkuja selgitamise tõusta palju tüli ka liiga parematele.

Viimatipeetud voorus sai Sillamäe Kalev/Silmet üllatusvõidu, alistades kodus Askele KOLM meeskonna ülimalt korvidevaeses mängus 47:41, Jõhvi SK/Toila jäi alla Askele NELIjale 50:72 ja Vikingmodum purustas BC Karjamaa 105:72. Neljas selle vooru kohtumine Kohtla-Nõmme/DHL – Remeks II/SK Intro peetakse 10. veebruaril.

Tabeli tipus on Askele KOLM 9 võidu ja 3 kaotusega, nendega samapalju kaotusi, kuid ühe võidu vähem omab Kohtla-Nõmme/DHL. 3.-4. kohta jagavad 8 võidu ja 4 kaotusega Vikingmodum ja Askele NELI. Kes saab play-off’iks viienda, kes kuuenda asetuse otsustavad Kohtla-Järve Remeks II/SK Intro ja Sillamäe Kalev/Silmeti viimased mängud, neil mõlemal on siiani 5 võitu, kuid kohtlajärvelastel on mäng kohtlanõmmelastega varuks.

Huvitav mäng ootab esiliigas juba sel laupäeval, 2. veebruaril kui Sillamäel võõrustab kohalik meeskond Kohtla-Nõmme/DHLi.

Maidla/Kiviõli endiselt kaotuseta

Teises liigas on meeskondadel jäänud pidada 1-2 mängu ning selgunud on need meeskonnad, kes pääsevad otse poolfinaali. Esimesena pääseb sinna Maidla/Kiviõli (10 võitu, 0 kaotust) ja teisena Kaitseliit (9, 2).

Selged on ka play-off’i 3. ja 4. asetus, kolmandana alustab seeriat Viru ÜJP (7, 4) ja neljandana Mäetaguse II (5, 5). Teoreetiliselt võib Mäetaguse II jõuda järele Viru ÜJP meeskonnale ning omakorda Mäetaguse II võib jõuda järgi KK Hito II, kuid omavahelised mängud annavad eelise vastavalt Viru ÜJP ja Mäetaguse II meeskonnale.

Teises liigas on lahtised vaid viies ja kuues asetus, kelle selgitavad KK Hito II (3, 7) ja BC Viru Basket (2, 8), kusjuures kui nad koguvad ühepalju punkte, siis saab viienda koha KK Hito II. Seni kõik mängud kaotanud Musta Hobuse osaks jääb kahes viimases mängus üritada võiduskoori avada.

Jaanuarikuu viimasel nädalavahetusel kaotas Must Hobune Kaitseliidule 38:85, KK Hito II jäi alla Mäetaguse II 49:60, Mäetaguse II jäi omakorda alla Maidla/Kiviõlile 65:68 ja Viru ÜJP võitis BC Viru Basketi 79:54.

Võistluste infoleht https://sportiv.ee/korvpalliMV_07/ivmv_korvpall_0708_veeb.htm

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: