24.11.2012
Firmasisesed

KK HITO/Jõhvi võitis Lätis Ventspilsi ja VEFi

Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassis ainsana Eestit esindav KK HITO/Jõhvi sai reedel Riias alanud teisel etapil võidu Läti hiidude Ventspilsi ja VEFi järelkasvumeeskondade üle. Neist teises alistati vastane äärmiselt tasavägises kohtumises 59:56 ning selle mängu video on nähtaval ka klubi Youtube kanalis.

Eelmisel hooajal U20 sarjas hõbeda saanud HITO/Jõhvi alustas teatavasti uut hooaega septembrikuus Jõhvis nelja võidu ja ühe kaotusega. Head rütmi suutsid treener Priit Sternhofi hoolealused hoida ka Lätis peetava etapi avapäeval, kus alustuseks alistati Ventspils 55:40. Pärast võrdselt kulgenud avapoolaega sai KK HITO/Jõhvi kolmandal veerandil kaitse pidama, veerand võideti 16:7 ning sellega pöörati mäng oma kasuks. Sander Saare viskas 19 punkti ja võttis 7 lauapalli, Jalmar Joosep Saarelt 11 punkti, Georg Tambre ja Artur Saaristelt 8 punkti ning vastavalt 10 ja 5 lauapalli.

Päevakava õhtuses mängus oli KK HITO/Jõhvi vastaseks tõsisem pähkel, koduväljakul mänginud Riia VEF, kes eelnevalt oli samal pärval võitnud Kaunase Sporto Manija 53:40 ning kes sarnaselt HITO/Jõhvile oli startinud 5 võidu ja 1 kaotusega. HITO/Jõhvi alustas kohtumist paremini, minnes ette 12:6, võites avaveerandi 17:12 ja avapoolaja 28:20. Ka kolmanda veerandaja algus oli hea, kuid HITO/Jõhvi edu 32:20 muutus vastaste maa-ala-kaitse tulemusena 32:32ks ja 34:32 edu koguni 34:38 kaotusseisuks. Kolmas veerand lõppes 37:38.

Viimasel veerandil suutis KK HITO/Jõhvi kaotusseisust minna ette kolmel ja VEF kuuel korral, kusjuures lätlased said kahel korral vahe ka neljale punktile, seis HITO/Jõhvi poolt vaadatuna 43:47 ja 52:56. Viimatinimetatud seisult lätlased viimase 2.11 jooksul enam palli korvi ei saanud. Eestlased  seevastu tabasid kaugviske, mõlemad väljateenitud vabavisked ja veel ka kiirrünnakust korvi alt. HITO/Jõhvi 59:56 eduseisult oli vastastel 2,7 sekundit, et viia mänglisaajale, kuid viimane kaugvise ei tabanud ja HITO/Jõhvi sai tabelisse kuuenda võidu. HITO/Jõhvi punktid jagunesid kuue mehe vahel: Georg Tambre 14 (6 lauapalli), Aleksis Anijärv 12, Sander Saare 10, Artur Saariste ja Jalmar Joosep Saar 8, Roel Burov 7. Video: http://www.youtube.com/watch?v=11q94OO58-I&feature=plcp

Riias seib HITO/Jõhvil ees veel kolm kohtumist, laupäeval kell 12 Minski Tsmokiga ja kell 19.30 BS Valmieraga ning pühapäeval kell 12 Kaunase Sporto Manijaga. Neist kahel esimesel on seni seitsmest mängust neli ja leedulastel kolm võitu. HITO/Jõhvi jagab tabeli tipus esikohta Moskva regiooni Himkiga, neil mõlemal on 6 võitu ja 1 kaotus.

Põhiturniiri viimane etapp on HITO/Jõhvil kavas tuleva aasta veebruarikuus Ventspilsis. Kolme etapi põhjal pääsevad neli paremat meeskonda aprilikuus toimuvale finaalturniirile.

Eelmine:
Järgmine: