29.04.2013
Firmasisesed

KK HITO/Jõhvi valitseb Eesti noorte korvpalli

KK HITO noorte meeskond on viimase viie hooaja jooksul võitnud Eesti meistrivõistlustelt viis kuldmedalit. Viimati alistati Rakveres A-vanuseklassi meistrivõistluste tulises finaalis Salva/Rock I 72:58 (42:27).

HITO/Jõhvi jäi finaalis küll 9:13 kaotusseisu, kuid järgnes 12:0 spurt, pärast mida vastane enam KK HITO/Jõhvile lähemale kui neli punkti ei saanud. Võitjatest viskas 34 punkti (neist 22 esimesel poolajal) Sander Saare. Lauavõitlust valitses teine Eesti U20 koondise kandidaat Georg Tambre, kelle arvele jäi 19 lauapalli kõrval 5 punkti. 15 punkti viskas Urmet Roosimägi ja 10 punkti Sander Karro. Lisaks neile kuulusid treener Priit Sternhofi poolt juhendavasse meeskonda Aleksis Anijärv, Erik Raud, Rasmus Luud, Priit Tiislär, Martin Mölder, Heigo Ers ja Keith Klettenberg. Kaotajatest viskas 17 punkti Keit Türk, kuid finaalturniiri väärtuslikeimaks mängijaks valiti tartlastel pühapäeval 19aastaseks saanud Brett Nõmm.

“See mäng oli hooaja kulminatsiooniks, kellel rohkem seda tahtmist ja enesekindlust on, see selle mängu täna pidi võitma. Esimene poolaeg oli meil hea, Sander Saare vedas rünnakut käima ja kaitse saime pidada ning pluss 15 andis meile teiseks poolajaks turvalise eduseisu. Rocki poisid ei andnud alla, mängisid tublilt ja veel viimaste minutiteni ei olnud võitja suhtes kindlust,” tunnustas Sternhof vastaseid.

Tartlaste elu tegi raskemaks asjaolu, et teise poolaja keskel, hitolaste eduseisul 42:30 eemaldati vastaste peatreener Olari Narits, keda pingi taha tribüünile tuli asendama õhtuse meistriliiga mängu ootuses saalis viibinud Gert Kullamäe. Tartlased saidki emotsiooni pealt vahe viimase veerandi kolmandaks minutiks neljale punktile  54:50, kuid enamaks suutelised ei oldud. 58:53 seisult võitsid hitolased viimased viis minutit 14:5 ja kogu mängu 72:58.

Sava/Rock I peatreener Olari Naritsa sõnul oli ta karikavõidu ja meistrivõistlustel põhiturniiri võidu ja finaalturniiril hõbeda toonud hooajaga rahul. “Oleks keegi meile hooaja eel hõbedat pakkunud, siis oleksime kindlasti väga õnnelikud olnud. Eks see tundub hetkel suure kaotusena, aga fakt on see HITO oli sel hooajal väga suur soosik, vähesed uskusid, et me karikavõistlusedki ära võidame,” sõnas Narits, kes tunnistas, et meistrivõistluste finaalile pani pitseri tema eemaldamine. “Mõned vajalikud vahetused jäid lõpus tegemata, kuid selge on ka see, et lasta Sander Saarel visata esimese poolajaga 22 punkti on ka natuke liiast. ta on teada tuntud mees, kuid ta on niivõrd osav, et täna jäime temaga jänni. Arvan, et HITO võitis suuresti tänu Saarele,” ütles Narits, kes avaldas lootust, et kuna erinevalt HITOst saavad enamus tema meeskonna mängijatest A-klassis kaasa lüüa ka tuleval hooajal, tehakse tuleval kevadel vigade parandus.

Korviderohkes pronksimängus alistas KK Pärnu/Fameron T. Soku KK meeskonna 99:94 ehk esikolmikusse mahtusid vaid meistriliiga klubide järelkasvumeeskonnad. Poolfinaalides oli HITO/Jõhvi alisanud Pärnu meeskonna 97:66 (topeltduubli tegid hitolastest Georg Tambre (16 p, 16 lp) ja finaalturniiril võitjatest väärtuslikeimaks mängijaks valitud Urmet Roosimägi (11p, 11 lp), Aleksis Anijärv viskas 17 punkti) ning Salva/Rock I alistas T. Soku KK 71:67. Kokku mängis A-klassis 31 võistkonda, kes olid koostatud 1994. aastal ja hiljem sündinud mängijatest.

KK HITO suutis 1994. aastal sündinud poistega viimase kaheksa hooajaga saavutada Eesti meistrivõistlustel järjest viis kuldmedalit (kolm A-klassis, kaks B-klassis), lisaks veel ühe hõbemedali ja kaks pronksi. Lisaks jõuti Euroopa noorte korvpalliliigas viimasel neljal hooajal korra hõbedale, pronksile ja kaks korda neljandale kohale. Eelmisel hooajal valiti KK HITO/Jõhvi U20 meeskond Ida-Virumaa parimaks võistkonnaks. Saavutuste eest on võistkonna juhendaja, kiviõlilane Priit Sternhof valitud kahel viimasel hooajal Eesti korvpalliliidu küsitlusel parimaks noormeeste treeneriks ning Eestimaa spordiliit Jõud valis ta kõikide alade peale eelmise aasta parimaks Eesti noortetreeneriks. 

Infolink (videod, fotod, statistika)

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: