21.01.2013
Firmasisesed

KK HITO/Jõhvi sai kodusel etapil viienda koha

Euroopa noorte korvpalliliiga EYBL U15 vanuseklassi teised divisjoni 2. etapil Jõhvis pidi KK HITO/Jõhvi leppima kaheksa meeskonna seas viienda kohaga. Samas suudeti ainsana võita etapil esikoha saanud BS Ogre meeskonda.

Nii reedel kui ka laupäeval võidu kõrvale ühe kibeda kaotuse – ühe neist lisaajal ning teise 12punktilisest eduseisust – saanud KK HITO/Jõhvi pidas viimases voorus kohtumise Riia BS Pardaugavaga, kes eelnevalt oli neljast mängust  võitnud vaid ühe, samas kaotanud kolmest mängust kaks väga napilt.

Mäng BS Pardaugavaga

Hitolased alustasid mängu väga hästi, mindi ette 9:13, 14:6 ja avaveerand võideti 21:12, poolajaks suudeti vahet suurendada veel viie punkti võrra ja suurele vaheajale mindi seisult 30:16. Kolmandal veerandil seisult 32:19 algas aga midagi sellist, mida ei osanuks oodata kehvemaski unistuses, veerandaja allesjäänud kuue minutiga viskasid hitolased sisse vaid ühe vabaviske, samal ajal kui külalised viskasid 15 punkti. Õnneks oli avapoolajal saadud edu selline, et veerandaja 3:18 kaotus jättis hitolased viimase veerandaja eel vaid ühepunktilisse kaotusseisu 33:34.

Viimasel veerandil läks HITO/Jõhvi ette 35:34, jäi uuesti 36:40 kaotusseisu. 2.07 enne lõppu tegid külalised vea ja said veel ka suupruukimise eest tehnilise vea. Alustuseks tabas Markus Kuldmaa vea eest väljateenitud kaks vabaviset, siis läks vabaviskejoonele tehnilise vea eest saadud kaht vabaviset realiseerima Aivar Grüning, kes esimese viske viskas mööda, teise tabas – seis 39:40.Ka pall jäi HITO/Jõhvile ja viiepunktiliseks kujunenud rünnaku lõpuks tabas Grüpning keskpositsiooniviske ja HITO/Jõhvi oli pääsenud juhtima 41:40 – mängida jäi 1.57. Seejärel kaotavad kordamööda pallivaldamise õiguse nii lätlased (möödavise) kui ka hitolased (valesööt). 1.23 enne lõppu võttis HITO/Jõhvi treener Margo Tali mõtlemiseja, viimase ehk kolmanda teisel poolajal.  Vastaste otsaaut, mille järel kaotati korraks pall, kuid ka Markus Kuldma ei saanud seda hästi omaks, kuid selle asemel, et seda kindlalt enda käes hoidma, andis ta pikali olles valesöödu ja neli sekundit hiljem tegi Steven Sildnuk vastase viset takistades oma viienda vea. 1.07 enne lõppu oli vastastel kasutada vabavisked, mis mõlemad ei tabanud, lauapalli sai Indrek Kuldmaa. Rünnakuga ei osanud aga hitolased midagi peale hakata, rünnakuaja viiamsel sekundit kaotati pall, ja järgneval rünnakul pardaugavalased ei eksinud – 32,6 sekundit enne lõppu oli HITO/Jõhvi jäänud taas kaotusseisu – 41:42. Markus Kulddmaa kahene küll ei tabanud, kuid lauast saai pall Karl Soosalu oma valdusesse, järgnes hea sööt korvi alla Indrek Kuldmaale, kes ei eksinud ning 18,3 sekundit enne lõppu olid ees taas väljakuperemehed – 43:42. Külaliste time-out, esimene teisel poolajal.

Kuna hitolased olid viimasel veerandil teinud vaid kolm võistkondlikku viga, siis oli neil varuks veel üks vea tegemise võimalus ilma, et vastane oleks vabaviskeid saanud. Selle asemel lasti aga vastane vabalt keskpositsiooni viskele, mis ka tabas ja 15,4 sekundit enne lõppu leidsid hitolased end taas kaotusseisust – 43:44.Vastaste üle-väljaku-pressi  vastu saadi pall ilusti üle toodud, kuid 7,1 sekundit enne lõppu lasti süütust olukorrast pall otsaauti. Vastaste time-out. Kulus 1,8 sekundit ehk mängida jäi 5,3 sekundit kui suudeti teha selle veerandaja neljas viga ning veel  0,7 sekundit hiljem saadi lõpuks vastane ka vabavisetele saata. Esimene vise tabas lauapõrkega, teine läks aga mööda, kuid lauast Indrek Kuldmaa palli korralikult kätte ei saanud ja 3,5 sekundit enne lõppu läks pall üle otsajoone.Läti viimane time-out. Hitolased jõudsid teha veel küll vea ja vastane visata mööda kaks vabaviset ning kuna teise möödaläinud viske järel oli lätlane enne lubatud aega läinud kolme-sekundi alasse. Allesjäänud 1,7 sekundi tegid hitolased vaid valesöödu ja mäng kaotati 43:45.

Etapivõit Lätti

Pühapäeva eelnevates kohtumistes oli BC Tapiolan Honka kolm veerandit hädas Kashastani meeskonnaga BC Barsy, kuid lõpuks said soomlased tabelisse ikkagi neljanda võidu 68:47, kusjuures viimane veerand võideti 28:10. Neljanda võidu sai tabelisse ka BS Ogre, kes purustas ainsana etapil kaotuseta jäänud BC Tallinna koguni 108:34. Seni samuti kolme võiduga olnud BS Riedzene ei suutnud aga Helsingi ToPo vastu enamat avaveerandi 13:11 võidust, mäng kaotati 37:56 ning sellega oli selge, et turniiri oli võitnud BS Ogre, kes sarnaselt BC Tapiolan Honkaga kogus 4 võitu, kuid omavahelises neljanda vooru mängus olid lätlased soomlasi 67:55 võitnud. Kolmanda koha sai ToPo, seda tänud BS Riedzene alistamisele, mõlemad kogusid lõpuks kolm võitnu.

Tabeli teise poolde jäid KK HITO, BS Barsy ja BS Pardaugava 2 võidu ja 3 kaotusega, kuid parem korvide vahe andis 5. koha eestlastele, kuuendad olid kasahhid ja seitsmendad lätlased. Viimase kohaga pidi leppima kõik mängud kaotanud BC Tallinn.

Turniiri parimaks mängijaks valiti võitjate rivistusse kuulnud Tomass Sparans, resultatiivseima mängija tiitli sai ToPo mängija Niko Lindholm, kes viskas viie mänguga 107 punkti. Teine oli selles arvestuses HITO/Jõhvi esindaja Indrek Kuldmaa, kes valiti turniiri all-stars’i.

HITO/Jõhvi aktivasse jäi seega võit teises voorus hilisema turniiri esikohaomaniku BS Ogre vastu tulemusega 56:65 ja ka kasahhide alistamine 54:50. Miinuspoolele jäi kolme tasavägise mängu kaotust, neist kahes . Kahe etapiga on HITO/Jõhvi saanud 3 võitu ja 7 kaotust.

Viimase, kolmanda etapi mängud peab HITO/Jõhvi 21.-24. märtsini Tallinnas ja siis on idavirulaste vastasteks neli Venemaa klubi ja grupisiseselt mängitakse BC Tallinn meeskonnaga.

http://www.hito.ee/ai1ec_event/eybl-u15-2-etapp?instance_id=250

hito.ee

Eelmine:
Järgmine: