13.02.2013
Firmasisesed

KK HITO/Jõhvi läheb püüdma EYBLi finaalipääset

KK HITO/Jõhvi U20 meeskond mängib eeloleval nädalavahetusel Ventspilsis Euroopa noorte korvpalliliiga (EYBL) põhiturniiri viimasel etapil, kus eesmärgiks on koha kindlustamine finaalturniirile.

Hoolimata sellest, et meeskonnal on vaja finaalturniirile pääsuks eelseisvast viiest kohtumisest võita vaid kaks,  ütles peatreener Priit Sternhof, et eesmärk on etapist võtta maksimum. „Kaotama ei lähe me kellelegi,“ sõnas Strenhof, kelle meeskonnal on senipeetud kahest etapist ette näidata üheksa võidu kõrvale ka üks kaotus Moskva regiooni Himkilt, kellega koos esikohta jagatakse. Lähimad konkurendid Riia BJSC DSN ja Riia VEF on kahe võidu kaugusel. Finaalturniirile pääsu lootusi omavad ka 6 võiduga BC Ventspils ja BS Samara ning 5 võiduga BS Valmiera ja Tsmoki/Minsk. Ülejäänud meeskondadel on finaalipääsu lootused rohkem teoreetilist laadi.

Neljapäeva hommikul sadamalinna poole teele startiv KK HITO/Jõhvi kohtub reedel kell 12 Peterburi Spartakiga (4-6) ja kell 15 ühe lähimatest konkurentidest Riia BJSC DSNiga (7-3). Laupäeval kohtutakse kell 10.30 Norrköping Dophinsiga (3-7) ja kell 14 BS Riedzenega (2-8). Viimases voorus, pühapäeval kell 12 ollakse vastamisi Helsingi HBA Juniors meeskonnaga (3-7).

HITO/Jõhvi põhikonkurent põhiturniiri esikohale Moskva regiooni Himki kohtub samal ajal Liepajas BS Samara (6-4), Riia VEFi (7-3), Tsmoki/Minski (5-5), Kaunase BC Sport Mania (3-7) ja BS Valmiera (5-5) meeskonnaga.

KK HITO/Jõhvi peab Ventspilsis läbi ajama ilma oma põhimängujuhi Sander Saareta, kes on olnud viimasel ajal terviseprobleemidega kimpus ja pole võistkonna eest mänginud ka Eesti meistriliigas. Küll mängib uue mehena kaasa Lääne-Virumaa juurtega Sander Karro, kes on HITO/Jõhvi meeskonda sel hooajal aidanud ka Eesti A-klassi meistrivõistlustel. „Oli plaan teda kasutada juba teisel etapil novembrikuus Riias, aga siis läks asjaajamine veidi kiireks,“ sõnas Sternhof.

Kui Karro mängib Eesti meeste meistrivõistlusi Tamsalu eest esiliigas, siis viis (Aleksis Anijärv,  Mario Kirsimaa, Jalmar Joosep Saar, Artur Saariste ja Georg Tambre) Ventspilsi sõitvat HITO/Jõhvi mängijat on mänguaega saanud KK HITO meistriliiga rivistuses.

Finaalturniirile pääsu korral oleks HITO/Jõhvi finaaliturniiril juba neljandat hooaega järjest. U16 (2009/2010) ja U17 klassis (2010/2011) saadi finaalturniiril kaheksa meeskonna seas neljas koht, eelmisel kevadel U20 finalturniiril saadi nelja meeskonna seas hõbemedal, mis on Eesti läbi aegade parimaks tulemuseks selles sarjas, mida sel hooajala korraltadatakse 15. korda. Selle saavutuse eest valiti HITO/Jõhvi eelmise aasta Ida-Virumaa parimaks võistkonnaks. Juhul kui HITO/Jõhvi pääseks finaalturniirile, toimuks see tõenäoliselt aprillikuus Jõhvi spordihallis.

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: