27.01.2014
Firmasisesed

KK HITO jätkab maakonna meistriliigas täiseduga

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel jätkab meistriliigas liidrina KK HITO. Sarnaselt neile on esiliigas täisedu Iisaku II meeskonnal.

Meistriliiga jaanuarikuistes mängudes saatis edu KK HITOt, kes alistas Kohtla-Järve Remeksi 107:88, Toilat, kes võitis SK Askele/Kiviõlit 77:65 ja Iisaku KKd, kes võitis Sillamäe/Molycorpi 79:66. Lisaks kaotas Sillamäe meeskond ka tabelisse esimese võidu saanud Narvale 64:67 – tegu oli teise ringi ettemängitud kohtumisega. Narva omakorda on kaotanud SK Askele/BC Kiviõlile 78:88.

Esimesest ringi viimased mängud peetakse veebruaris, 2.02 kohtuvad Remeks ja Iisaku ning 8.02 Toila ja Sillamäe/Molycorp.

Turniiritabelis on kindel liider kõik kuus kohtumist võitnud tiitlikaitsja KK HITO. Ülejäänud kolmele poolfinaali kohale käib viimaste hooaegade tihedaim rebimine ja teise koha meeskonda on seitsmenda koha meeskonnast lahutamas vaid kaks võitu. 3 võitu viiest mängust on saanud Toila ja Remeks, 3 võitu kuuest kohtumisest on saanud SK Askele/Kiviõli. 2 võitu viiest mängust on kirjas Iisakul ja 2 võitu kuuest on saanud Sillamäe/Molycorp. Seitsmendal kohal on Narva, kes on võitnud seitsmest mängust ühe.

Ida-Virumaa esiliigas oli nädalavahetusel kavas kaks kohtumist, neist ühes sai Askele Neli/Kiviõli regioomn 20:0 loobumisvõidu Jõhvi BC Karjamaalt ja teises alistas Mäetaguse SK lisaajal 90:86 Kohtla-Nõmme/HITO.

Esiliigas pääseb põhiturniiri lõpuks play-offi kuus paremat meeskonda, kusjuures kaks paremat pääsevad otse poolfinaali. Meeskondadel on jäänud põhiturniiril pidada veel 2-3 mängu ja esikuuik on sisuliselt selge, küll aga kohtade kujunemine tõotab tulla põnev.

Esiliiga liider on täisedu, kuue võiduga Iisaku II, kel aga mängimata oma lähima konkurendi, kuuest mängust viis võitnud Kiviõli/Maidlaga. 4 võiduga jagavad 3.-4. kohta Mäetaguse SK ja Askele Neli/Kiviõli regioon. Neile võib järgi jõuda 3 võitu omav, kuid ühe mängu vähem pidanud Kohtla-Järve Enteh. 3 võitu kuuest mängust on saanud Kohtla-Nõmme/HITO. Teoreetiliselt võib esikuuikusse jõuda ka Viru JVP, kes peab selleks aga allesjäänud kaks mängu kindlasti võitma ja lootma, et konkurendid libastuvad. Tabeli lõpus on kõik senised mängud kaotanud Elvarem ja Jõhvi BC Karjamaa.

Teises ehk rahvaliigas peeti nädalavahetusel kuues voor, mis andis järgmised tulemused: Kohtla-Järve – Toila II 47:78, Mäetaguse SK II – SK Intro 65:44, Püssi SK/SK Walter – Illuka 31:71, Team Stokker/Toila – Toila IV 56:52, Sillamäe gümnaasium – Kohtla-Nõmme SK II 71:46. Teises liigas on kolm vooru enne põhiturniiri lõppu teistest eest saanud seitse meeskonda, kellest üks on veerandfinaali jaoks üleliigne. Samuti tõetab tulla põnev heitlus kahele paremale kohale, sest sarnaselt esiliigale pääsevad põhiturniiri kaks paremat ka teises liigas otse poolfinaali. Tabeliseis: 1.-3. Illuka, Toila II, Team Stokker/Toila 5-1, 4.-5. Mäetaguse SK II ja Kohtla-Nõmme SK II 4-2, 6.-7. Sillamäe gümnaasium ja Toila IV 3-3, 8. SK Intro 1-5, 9.-10. Püssi SK/SK Walter ja Kohtla-Järve 0-6.

Teises liigas peetakse seitsmes voor 9. veebruaril Jõhvi spordihallis.

Meistrivõistluste tulemused ja tabeliseisud: http://www.basket.ee/index.php?mid=866

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: