22.11.2009
Firmasisesed

KK Hito ja Remeks jätkavad kaotuseta

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliiga põhiturniiril on kõik viis mängu võitnud Kohtla-Järve meeskonnad KK Hito ja Remeks.

Kuuenda vooru keskses kohtumises alistas eelmise hooaja kuld KK Hito võõrsil eelmise hooaja pronksi Toila 87:74. Ka kahes ülejäänud paaris oli võidukas võõrsil mänginud meeskond, Remeks alistas Iisaku KK 70:55 ja Askele oli parem Mäetagusest 75:64. Mänguvaba oli KK Narva.

Tabelis järgb viit võitu omavatele Hitole ja Remeksile nelja võiduga ja kahelt liidrilt saanud kaotusega Toila. 4.-5. kohta jagavad Iisaku KK ja Askele, kel mõlemal 2 võitu ja 3 kaotust. Tabeli lõpus on KK Narva ja Mäetaguse 0 võidu ja 5 kaotusega.

Enne esimese ringi viimast vooru on meistrivõistlustel väike paus. 12. detsembril mängivad Iisaku KK ja Askele ning Mäetaguse ja KK Narva, päev hiljem selgitavad esimese ringi võitja KK Hito ja Remeks. Seega on viimases voorus vastamisi meeskonnad, kes enne kuuendat vooru jagavad omavahel kohti. Kõik esimese ringi mängud on pidanud Toila.

Esiliigas põnev B-alagrupp

Esiliigas alagruppides peeti teise ringi esimesed mängud ja A-alagrupis käib kõik endiselt igava stsenaariumi järele, kus tabelis kõrgemal asetsev meeskond alistab nõrgema.Üllatavalt palju pidi vaeva nägema ainus esiliiga kaotuseta meeskond Iisaku/Kaitseliit, kes võõrsil võitis Sillamäe Kalevi 71:58, Askele IV oli 69:53 parem Jõhvi Jussidest ja KK Hito II sai jagu Remeks II/Introst 81:66.

A-alagrupi tabeliseis on nagu peegelpilt: 1. Iisaku/Kaitseliit 6-0, 2. KK Hito II 5-1, 3. Askele IV 4-2, 4. Remeks II/Intro 2-4, 5. Sillamäe Kalev 1-5, 6. Jõhvi Jussid 0-6.

Märksa põnevam on olukord B-alagrupis, kus teine ringi kolmest mängust kahes said esimeses ringis kaotanud meeskonnad revanði, vaid Jõhvi BC Karjamaa oli teistkordselt parem Kiviõli/Maidlast, sedakorda tulemusega 77:74. Ülejäänud kahes kohtumises oli vahe kolm korda väiksem. Kui esimeses ringis oli BC Viru Basket alistanud Vikingmodumi 80:79, siis sel korral kogus BC Viru Basket küll punkti rohkem, kuid nende vastased olid kuu ajaga läinud kolme punkti võrra paremaks ja seega Vikingmodumile 82:81 võit. Üllatustulemus sündis Mäetagusel, kus Mäetaguse II sai tabelisse esimese võidu alistades Kohtla-Nõmme 55:54.

B-alagrupi tabeliseis on äärmiselt tihe, 4 võitu ja 2 kaotust on kogunud Kohtla-Nõmme, BC Viru Basket ja Jõhvi BC Karjamaa, neist võidu kaugusel on Vikingmodum, kellest omakorda võiduga jääb maha Kiviõli/Maidla, kellest omakorda vaid võidu kaugusel on Mäetaguse II.

Ka esiliigas on nüüd puhkepaus ja mängud jätkuvad detsembrikuus.

Eelmine:
Järgmine: