Kiviõlis tähistatakse mäkketõusu kümnendat aastapäeva

Eeloleval nädalavahetusel on ekstreem- ja motosõpradel taas põhjust koguneda Kiviõli vana tuhamäe alla, et olla tunnistajaks kuuendat korda toimuvale rahvusvahelisele mootorrataste mäkketõusu võistlusele – Kiviõli Hillclimb Downhill Weekend 2008, teatab hillclimb.ee.

Aastatega on Kiviõli Mäkketõus kogunud populaarsust nii pealtvaatajate kui ka sportlaste seas. Nii jagubki tänavu mäkketõusu koguni kahele päevale. Võistluste esimesel päeval jaotatakse Eesti meistrivõistluste karikapunktid, teisel päeval aga pääseb rajale igast riigist 6 parimat esindajat, et selgitada tuhamäe kuningas.

Juuli viimasel nädalavahtusel on võistlustules kõik Eesti kangemad pojad eesotsas tiitlikaitsja Riho Kollistiga, tänavu karikapunkti arvestuses esikohta hoidva Urmas Põldmaga, peakorraldaja Erkki Salakiga ja paljude teistega.  Lisaks ligi 40 eestlasele on juba registreerunud mäkketõusjad Rootsist, Norrast ja Soomest. Lubaduse kohale tulla on andnud ka sakslased ja hollandlased. „Osavõtjate arv ei ole tänavu piiratud,” kommenteeris peakorraldaja Salak, kuid ta kutsub kõiki mäkketõusjaid siiski kodulehel eelregistreerima.

Võisteldakse neljas erinevas masinaklassis: juuniorid, standarid, uraalid ja spetsiaalid.

Lisaks mäkketõusule toimub tänavu juba teist aastat ka jalgrataste downhill, kus lisaks eestlastele võistlevad ka Läti ekstremistid.

Kiviõlis tähistatakse ka mäkketõusu 10ndat aastapäeva Eestis. Laupäeva õhtul astuvad sel puhul üles mitmed nimekad rokibändid nagu HND ja peonael No-Big-Silence.

Mõlemal võistluspäeval leiavad nii lapsed kui ka täiskasvanud tuhamäel mitmeid põnevaid lisategemisi. Võimalik on soetada vajaminevat motonänni, ei puudu ka söögi ja joogivõimalus. Ürituse territooriumile lüüakse püsti telklinnak, et kahepäevane motopidu saaks võimalikult mugavalt peetud.

Korraldaja Motoklubi H.M.G. ja võistluste esitleja AV Motors paluvad huvilistel varuda kannatlikkust ning tulla kohale aegsalt, et vältida ummikuid. Pileteid on võimalik juba praegu Piletilevist ja Olerexi tanklatest soetada. Olerexist on võimalik pileteid osta kuni 23. juulini.

Pileti hind eelmüügis on 100 kr , lastele ja pensionäridele 50 kr. Kohapeal on täispilet 150 kr ja soodushind 75 kr. Võistluspäeval on võimalik osta ka 50kroonine käepael, mis annab õiguse siseneda territooriumile mitu korda.  Pääs telklaagrisse on 25 kr. Kõik koolieelikud saavad vanematega tulles sisse tasuta! Fännidele on Piletilevis müügil ka piiratud kogus ürituse passe, mis lubab territooriumile siseneda oma sõiduvahendiga, garanteerib telkimiskoha ja annab liikumisvabaduse. Passi hind on 300 krooni.
Lisainfot võistluse kohta: www.hillclimb.ee.

Kalev.ee

Eelmine:
Järgmine: