13.03.2010
Jalgpall

Kiviõlil on kand maas ja pilk kõrgemal

“Esimesel aastal vaatasime ringi. Teisel kinnitasime kanda. Nüüd tahaks juba Meistriliiga üleminekumängudele,” sõnastas Kiviõli Tamme Auto kapten Erik Ðteinberg hooaja eesmärgi, kirutab soccernet.ee.

Väikelinna klubi debüteeris Esiliigas 2008. aastal tubli kuuenda kohaga ning mullu astuti veel samm edasi, püsides pikka aega medalikonkurendis, kuigi lõpuks langeti viiendaks.

“Meil on nii kujunenud, et kevadsuvine periood on alati tugevam ja sügisel vajume millegipärast ära,” nentis Ðteinberg. “Eelmisel aastal olime esimese poole järel kolmandad, aga lõpuks viiendad. Kaartide ja muu sellise tõttu jäi pink lühikeseks.”

“Analüüsisime ja arvame, et tegime omad järeldused,” ootab ta tänavu ühtlasemat hooaega.

Talvel puhkuseta

Kuna peaaegu kogu meeskond mängib talvel FC Anþi nime all futsali meistriliigas, pole kiviõlilased sisuliselt puhata saanudki.

“Puhkust ei olegi olnud. Kui hooaeg lõppes, algas futsal, ja nüüd tagasi. Hooaja algus on lausa kattuv, nii et peame ilmselt Esiliigas alustama duubliga,” kommenteeris Eesti saalijalgpalli koondisse kuuluv Ðteinberg. “Üheks miinuseks ongi see, et ei jää aega taastuda.”

Ka suur osa meeskonna ettevalmistusperioodist kulges saalis. Välitreeningutele naasti alles pooleteise kuu eest ning külma ilma tõttu tuli kaks plaanitud kontrollmängu ära jätta, kuid kapteni sõnul on mänguline vorm õnneks siiski säilinud.

Neli korda nädalas trenni tegeva meeskonna peakonkurentideks loeb Ðteinberg Lasnamäe Ajaxit, TJK Legionit, Pärnu Vaprust ja Jõhvi Orbiiti. “Favoriidiks on ilmselt Levadia, Flora seisu ei tea täpselt,” lisas ta.

Esisnaiper tagasi

Tamme Auto saab rõõmustada Esiliiga mulluse parima väravaküti Tõnis Starkopfi naasmise üle. Pool hooaega Levadias veetnud ründaja sai kirja ka ühe mängu Meistriliigas, kuid jätkas peamiselt Levadia duubli ridades Esiliigas pommitamist, lüües kolm palli ka kiviõlilaste väravavõrku.

Lisaks liitus Ajaxist meeskonnaga Deniss Suvorikov, kes on Kiviõlist pärit ega vaja seetõttu samuti kuigi palju aega sisseelamiseks. Ðteinbergi sõnul plaanitakse võtta juurde ka üks keskkaitsja ning kaks uut meest osalevad juba nende treeningutel, aga enne lõplikku otsust ei soovi ta nimesid nimetada.

Lahkunud on kogenud väravavaht Konstantin Rubtsov, mistõttu võeti teiseks numbriks Dmitri Vorobjovi kõrvale noorte seast Ervin Rätsep. Kaitsja Aleksandr Kuslap naasis Tallinna Kalevisse ning ründaja Sergei Burov jääb põlvevigastusega pikaks ajaks eemale.

KIVIÕLI TAMME AUTO
Peatreener: Anatoli Zõbin
Kapten: Erik Ðteinberg või Sergei Kostin
Standardolukordade lahendaja: Erik Ðteinberg või Dmitri Ðelehhov
Duubelvõistkond: Tamme Auto II (II liiga ida/põhi)
Värvid: punane ja sinine
Staadion: Kiviõli linna staadion
Koduleht: www.sktammeauto.ee
Esimene mäng: 10. märtsil Rakvere Floraga võõrsil
Eelarve: 450 000 – 500 000

Koosseis:

Väravavahid: Ervin Rätsep, Dmitri Vorobjov.
Kaitsjad: Janek Hepner, Sergei Kostin, Aleksei Kurtotðkin, Andrei Moskaljov, Dmitri Ðelehhov, Juri Tiismann.
Poolkaitsjad: Aleksandr Ivarinen, Dmitri Kirilov, Ilja Krivoðein, Renat Osmanov, Stanislav Russakov, Deniss Suvorikov, Erik Ðteinberg.
Ründajad: Aleksei Borissenko, Sergei Burov, Tõnis Starkopf.

Eeldatav põhikoosseis:

                            Dmitri Vorobjov

Juri Tiismann     Dmitri Ðelehhov   Andrei Moskaljov     Sergei Kostin

Stanislav Russakov   Erik Ðteinberg   Dmitri Kirilov    Ilja Krivoðein

                  Tõnis Starkopf    Aleksei Borissenko

Senised kontrollmängud:

16.01. FC Kuressaare (ML) – Kiviõli Tamme Auto 4:4 (Starkopf 2, Russakov, pen. Ðteinberg)
21.02. Tallinna Levadia II (EL) – Kiviõli Tamme Auto 1:1 (Kostin)

ML – Meistriliiga; EL – Esiliiga.

Eelmine:
Järgmine: