23.08.2009
Auto-Moto

Kiviõli külgkorvide MM-etapi võitsid vennad Daidersid Lätist

Eesti motospordiaasta tippsündmuse, 22.-23. augustil Kiviõlis toimunud külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluse etapi võitis Läti paar Janis Daiders ja Lauris Daiders.

Anna Romanenko pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1028

Teise koha võitis Belgia paar Jan Hendrickx/Tim Smeunix ja kolmandaks paigutus Läti-Belgia segapaar Joris Hendrickx ja Kaspars Liepins. Parima Eesti ekipaaþina saavutas võistluspaar Gert Gordejev/Keit Kivaste lõppkokkuvõttes 12. koha.

Kõige nimekama osaleja, hollandlasest seitsmekordse maailmameistri Daniel Willemseni positsioon ei olnud seekord kõige tugevam. Eelmise aasta Kiviõli etapi võitja Willemseni jalavigastuse tõttu oli ta koos meeskonnakaaslase, belglase Sven Verbrugge’ga vahepeal langenud MM-i tabelis 7. kohale. Willemsen oli aga äsja vigastuspausilt naasnud ja pärast Venemaa etapivõitu oli ta meeskond tõusnud edetabelis viiendale kohale.

Suurim võistluse intriig seisneski selles, kas seitsmekordne maailmameister suudab Kiviõli etapil võidu ära vormistada. Laupäevases kvalifikatsioonisõidus näitas just Willemseni-Verbrugge meeskond parima tulemuse.

Külgkorvide esimeses sõidus haarasid esmalt liidrikoha maailmameistrivõistluse liidrid Jan Hendrickx ja Tim Smeunix. Willemsen alustas tagasihoidlikult, olles peale starti kuues ega suutnud sõidu jooksul oma positsiooni parandada. Esimeses sõidus tekkis kohe kindel liidrite grupp: esimest kohta vahetasid kordamööda Jan Hendrickx/Tim Smeunix ja Joris Hendrickx/Kaspars Liepins. Väga ilusa sõidu tegid ka Läti vennad Janis Daiders/Lauris Daiders, kes püsisid sõidu kestel kolmandal positsioonil. Kui aga esimesed kaks meeskonda sõitsid omavahel kokku, tõusis liidriks ekipaaþ Jan Hendrickx/Tim Smeunix, Joris Hendrickx ja Kaspars Liepins aga lasid lätlased ette ning langesid
kolmandaks. Willemsen ja Verbrugge lõpetasid kuuendana. Parimad eestlased Gert Gordejev ja Keit Kivaste said esimeses sõidus 12. koha.

Teist sõitu valitsesid lätlased. Vahepeal olukord oli selline, et esikolmikusse kuulusid korraga neli lätlast, küll erinevatest kolmest meeskondadest: vennad Janis ja Lauris Daiders, ekipaaþid Joris Hendrickx/Kaspars Liepins ja Nicky Pulinx/Kaspars Stupelis. Jätkuvalt tugevat sõitu näitasid ka esimese sõidu võitjad belglased Jan Hendrickx ja
Tim Smeunix, kuid vennad Daidersid suutsid oma paremuse maksma panna ja võitsid sõidu. Seega Belgia meeskond lõpetas teisena. Kolmandad olid Joris Hendrickx ja Kaspars Liepins. Willemseni-Verbrugge meeskond küll parandas oma esimese sõidu tulemuse, aga jäi ikkagi viiendaks. Gert Gordejev ja Keit Kivaste said ka teises sõidus 12. koha.

Kiviõli etapil moodustasid esikolmiku seega Janis Daiders ja Lauris Daiders Lätist, Jan Hendrickx ja Tim Smeunix Belgiast ning Belgia-Läti ekipaaþ Joris Hendrickx ja Kaspars Liepins. Esikuuikusse mahtusid ka Tðehhi meeskond Vaclav Rozehnal/Marek Rozehnal, Belgia-Läti ekipaaþ Nicky Pulinx/Kaspars Stupelis ja Hollandi-Belgia paar Daniel Willemsen/Sven Verbrugge.

Valitsevad Eesti meistrid 2009 Gert Gordejev ja Keit Kivaste said lõppkokkuvõttes 12. koha. MM-i punktid teenisid ka Eesti meeskond Argo
Põldsaar/Indrek Aljes (17. koht), Eesti-Läti meeskond Margo Sonn/Elvijs Mucenieksi (18. koht), Vene-Eesti meeskond Igor Rodionov/Ruslan Talf (20.
koht) ja Eesti ekipaaþid Sergei Ivanov/Ahto Jalas (22. koht) ja Kert Varik/Erkki Kõiv (23. koht).

Pärast Kiviõli etappi maailmameistrivõistluse esikuuik näeb järgmine välja:
01. Jan Hendrickx/Tim Smeuninx 408 punkti
02. Joris Hendrickx/Kaspars Liepins 394 punkti
03. Janis Daiders/Lauris Daiders 346 punkti
04. Marco Happich/Martin Betschart 330 punkti
05. Daniel Willemsen/Sven Verbrugge 325 punkti
06. Vaclav Rozehnal/Marek Rozehnal 316 punkti

Jätkuvalt parim eestlane Margo Sonn, kes sõidab koos lätlase Elvijs Mucenieksiga, asub hetkel MM-edetabelis 23. kohal; Gert Gordejev ja Keit Kivaste asuvad 28. kohal; meeskonnad Argo Põldsaar/Indrek Aljes ja Sergei Ivanov/Ahto Jalas on vastavalt 44. ja 45. kohal.

Jekaterina Eilart

Eelmine:
Järgmine: