09.03.2015
Firmasisesed

Kiviõli Askele säilitas kullalootuse

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigas alistas Kiviõli SK Askele pühapäeval kodus Kohtla-Järve Remeksi 77:54 ja jätkab võitlust kullale, Remeks ei saa tõsta enam kõrgemale 3. kohast.

Askele võitis kodus kõik veerandid: 29:20, 11:7, 17:8 ja 20:19.

Meistrivõistluste lõpuni jääb kolm mängu, 13. märtsil kohtuvad Noto Outlet/Toila – Narva, kaks päeva hiljem on Kohtla-Järvel vastamisi KK HITO – Noto Outlet/Toila ja Narvas mängivad Narva – Remeks.

Enne neid mänge on paremusjärjestus selline: 1. Noto Outlet/Toila 5-1, 2. KK HITO 4-3, 3. Kiviõli SK Askele 4-4, 4. Narva 2-4, 5. Remeks 2-5.

Põhiturniiri võidus ja pääsust otse finaali on kinni Toila, kellele piisab esikoha saamiseks viimasest kahets mängust ühe võitmisest ja isegi juhul kui nad peaksid Narvale ja KK HITOle kaotama, siis saavad nad põhiturniiri võidu, kui kaotavad HITOle 15 punktiga või vähem. 

KK HITO on kindlustanud endale põhiturniiril vähemalt teise koha, esikoha saavad nad vaid siis kui Toila kaotab Narvale ning jääb HITOle alla 16 või enam punktise vahega.

KIviõli SK Askele on igal juhul tabelis kolmas ehk peab ootama, kas kuldpoolfinaaliks sõidetakse Kohtla-Järvele või veidi kaugemale – Vokka. Kuldpoolfinaalist selgub teine finalist.

Pronkspoolfinaalis (mängus, mille võitja pääseb pronksikohtumisele ja kaotaja jääb viiendaks) mängivad Narva ja Remeks, kuid nende viimane omavaheline mäng peab selgitama, kumb saab selleks kohtumiseks koduväljakueelise. Kui Narva suudab kodus võita, siis saavad nad ka pronkspoolfinaaliks koduväljaku eelise, juhul kui põhiturniiri viimase mängu võidab Remeks toimub pronkspoolfinaal Kohtla-Järvel.

Nagu tabeliseisust näha võib Narva küll mõlema viimase mängu võitmise korral tõusta nelja võidu peale, kuid omavahelised näitajad nii KK HITO kui ka Askele vastu on neil konkurentidest kehvemad.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: