23.04.2013
Kergejõustik

Kindral Tõnissoni auks toimus jooksuvõistlus Jõhvis

IX Kindrali Jooksu avas Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras koos Aleksander Tõnissoni poja Leoga ja lapselastega.

IX Kindrali Jooks toimus teist korda Jõhvi linna tänavatel ja traditsioonilise militaar-retke rada oli maha märgitud Jõhvi valla maadele.

Jõhvi linna esmamainimise 75ndal aastapäeval toodi kogu korraldus Jõhvi linna Kaitseliidu Alutaguse maleva hoone juurde. Rajad olid maha märgitud valla territooriumile ja see tegi kogu korralduse kompaktseks ning rahvale paremini nähtavaks.

Kahjuks oli laupäeva, 20. aprilli hommik üsna kole ja vihmane, mis mõjutas paljude jooksuhuviliste otsuseid osalemise kohta.

Esialgsete registreerujate hulk vähenes drastiliselt eriti militaar-retkele eelregistreerunute seas. Lubatud 88 sõdalase asemel saabus 46, neist lõpujoone ületasid enamus. Rahvajooksjate seas jäi kohale tulemata 33 inimest. Sellegi poolest oli tegus jooksupäev.

Kolmekordseks Kindrali militaar-retke võitjaks sai Indrek Roos Tartumaalt ajaga 1h55:49.7 ja Eerika Salla ajaga 2h53:22.4. Nemad võitsid ka esikohad vastavalt meeste ja naiste põhiklassides.

Rahvajooksu rajal oli kolm erinevat distantsi ning mudilasi tuli vaatamata koledale vihmale jooksma 8 last. Kõik lapsed said vahva jooksuelamuse, medali ja hulka maiustusi ning major Margus Ets´i allkirjaga diplomi.

Lastejooksu vääramatu parim oli selle aasta oma vanuserühma parim suusataja Eestis Vane Vähi. Tütarlaste seas võitis mitte vähem kuulsust kogunud Aveli Uustalu.

Rahvajooksu 11 km pikkusel rajal oli kindel ja ettearvatav võitja oma 20ndat sünnipäeva tähistav Dmitri Aristov (37:13.7), kes edestas järgnevat, meesveteranide klassi kuuluvat German Terehhovi pea kahe ja poole minutiga (39:55.6)

Parim naine absoluutarvestuses oli Aljona Karlõúeva ajaga 50:14,5 edestades naisveterani Kaja Jõemetsa ja Galina Gladõúevat (54:04,7 ja 54:59,7).

Rahvajooksu stardi hetkeks läks ilm küll kaunis päikeseliseks, kuid samas tõusis ka vali tuul, mis raja esimeses osas jooksjate taktikalised oskused proovile pani.

Kaitseliidu Alutaguse maleva liikmed said võistluse uue formaadiga kenasti hakkama, suur abi oli vabatahtlikest ja ajavõttu korraldanud Anu ning Kaili tegid kiiret ja täpset tööd.

Korraldajad tänavad: Ramirent, I.V.P.Teed, Jaanus Ritson, Aime Luuk, Rita Lepik, Lilia Schmidt, Marko Viimsalu, Tõnu Randmer, Aivar ja Kevin Oja, Peeter Kapp, Kirti Raiend, Andres Laur, Toomas Nõmmiste, kaitseliitlaste väge ja kõiki jooksjaid.

Oli tore päev ja kohtume aasta pärast 10. Kindrali Jooksul!

Tulemused http://alutaguse.kaitseliit.ee/et/tulemused-12929

HARDI RAIEND

Eelmine:
Järgmine: