Kazatðjonok vs Reim – kumma debüüt edukam?

Teisipäevalkell 16 lähevad Sillamäel vastamisi kaks medalipretendenti: kohalik Kalev ning Tallinna FC Flora. Nii Vladimir Kazatðjonok kui ka Martin Reim teevad debüüdi peatreenerina Eesti Meistriliigas, kirjutab soccernet.ee.

Eelmisel hooajal pidas Kalev Flora vastu Sillamäel vaid ühe mängu, sest teine ametlik kodumäng toimus Rakveres. See unustamatu kohtumine Ida-Virumaal oli väravaterohke, samuti tuline nii väljakul kui ka platsi ääres.

Flora võitis 3:1, Sillamäe mängijad hankisid aga 8 kollast kaarti. Neist kaks tükki hankis endale Kalevi eelmise hooaja parim väravakütt Aleksei Naumov, kes seetõttu eemaldati. Kohtumise järel läksid kaklema Sillamäe ja Flora fännid.

Pildimeenutus: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=957

Tuleb huvitav mäng

Sillamäe on neli viimast omavahelist kohtumist Florale kaotanud: kolm korda mullu Meistriliigas ja ühel korral tänavu hooajaeelses kontrollmängus. Kuid nüüd algab kõik nullist peale ja Kalevil, kes on Unibeti koefitsientide põhjal isegi mängu favoriit, on uus võimalus alustada püüdlusi meistritiitli suunas.

Eelmisel hooajal võitis Sillamäe kolm esimest Meistriliiga mängu väravate vahega 17:1. Siis olid nende esimesteks vastasteks Tulevik, Paide ja Tammeka, nüüd tuleb aga kohe esimeses kohtumises tegemist teha FC Floraga.

“Hooaja esimene mäng ja kohe Eesti jalgpalli suure klubiga. Usun, et tuleb väga huvitav mäng,” kommenteeris Kalevi peatreener Vladimir Kazatðjonok. Mängija Tadas Papeckys lisas: “Mäng tuleb kindlasti raske. Aga loodame, et alustame hooaja võiduga.”

Flora eesmärk vigu vältida

Flora jaoks on see nelja päeva jooksul teine kord Eesti tippseltskonda kuuluva klubiga mängida: laupäeval kaotati Levadiale Superkarika finaalis 0:2.

FC Flora peatreener Martin Reim sihib nüüd vigade parandust: “Loodame, et võtsime eelmisest mängust õppust ja suudame Superkarika finaalis tehtud vigu vältida. Tuleb äärmiselt raske mäng võõrsil Sillamäega ja peame olema maksimaalselt valmis, kui tahame võidukalt naasta.”

Mängija Siim Luts sõnas: “Hooaja esimene mäng esimese kolme punkti peale. Sillamäe on alati tugev vastane olnud. Tuleb kaitse korras hoida ja ise ründes teravalt ning otsustavalt tegutseda. Tahame võitu.”

kell 16:00 Sillamäe Kalevi kunstmurul (Kesk 30, Sillamäe)

JK Sillamäe Kalev – Tallinna FC Flora
Peakohtunik: Kristo Tohver
Abikohtunikud: Silver Kõiv, Eduard Rõþov
Mängukeelud: Aleksandr Djatðenko, Sergei Vihrov (mõlemad Sillamäe)

Eeldatavad algkoosseisud:

S. Kalev: Mihhail Starodubtsev, Roman Nesterovski, Aleksandr Kulik, Aleksei Naumov, Tadas Papeckys, Aleksandr Dubõkin, Vitalis Stankevicius, Vygantas Zubavicius, Aleksandr Tarassenkov, Jevgeni Kabajev, Aleksandr Nikulin.

Flora: Stanislav Pedõk, Markus Jürgenson, Teet Allas, Karl Palatu, Gert Kams, Nikolai Maðitðev, Sergei Moðnikov, Siksten Kasimir, Valeri Minkenen, Oliver Konsa, Alo Dupikov.

Unibeti koefitsiendid:

Sillamäe võit – 1,95
Viik – 3,25
Flora võit – 3,50

Huvitavaid fakte:
* Eelmist Meistriliiga hooaega alustasid mõlemad klubid võidukalt: Sillamäe Kalev alistas võõrsil Viljandi Tuleviku 3:1, FC Flora oli võõral väljakul parem Nõmme Kaljust tulemusega 1:0.
 * Kuigi Sillamäe lõpetas eelmise hooaja teisena ja Flora neljandana, võitis Flora mullu kolm omavahelist mängu ja Sillamäe ühe. Igas omavahelises kohtumises löödi vähemalt neli väravat.
* Poolkaitsja Jürgen Kuresoo vahetas talvevaheajal Flora särgi Sillamäe oma vastu.
* 10. veebruaril kohtusid meeskonnad omavahel kontrollmängus samuti Sillamäe kunstmuruväljakul. Flora võitis selle mängu kahest Oliver Konsa väravast 2:0.
Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1234
 * Hooaja eel kaotas Sillamäe Riia Skontole 1:3 ja Tallinna Levadiale 0:1. Flora kaotas Skontole 0:3 ja Levadiale Superkarika finaalis 0:2.

Autor: Kristjan Remmelkoor

Eelmine:
Järgmine: