04.07.2006
Auto-Moto

Kaupo Liiv võitis Eesti MV etapi

Möödunud nädalalõpul peeti Karksi-Nuias Eesti motokrossimeistrivõistluste etapp. Kahel meie maakonna võistlejal õnnestus raskel võistlusel auhinnalisele kohale jõuda.

Kõige väiksemate, 50kuubikuliste masinate klassis tegi tublit sõitu Cristopher Talli, kes oli ajasõidus neljas, jäi esimese stardi alguses kotti, kuid marulise tagaajamisega surus ennast siiski finiðilipu langemise ajaks kolmandale kohale. Teine sõit läks Tallil paremini ning ta lõpetas teisena. Kokku tuli sellelt etapilt kolmas koht. Markus Normak Kiviõli MKst oli kahe sõidu kokkuvõttes 15.

125kuubikuliste masinate klassis oli Riho Keerme esimeses sõidus 15. ja teises 12. Kokkuvõttes tuli talle 12. koht.

Kõige osavõtjaterohkem oli 500kuubikuliste masinate klass: rajale tuli kokku 83 võistlejat. Dmitri Vinogradov oli lõppkokkuvõttes viies, Georg Allikas kaheksas ja Argo Keerme kaheksateistkümnes.

Quadracer´ite kvalifikatsioonisõidust sai Kaupo Liiv edasi viienda ajaga. Stardid aga väga hästi ei õnnestunud. Selles oli oma osa kindlasti ka stardiseadeldisel, mis ei olnud ATVdele ja külgkorvidega mootorratastele eriti sobiv. Kõva pingutamisega tolmusel ja halva nähtavusega rajal ületas Liiv finiðijoone esimeses sõidus kolmandana ning teises sõidus teisena, mis tihedas konkurentsis oli piisav etapivõiduks. Martin Toovis oli vastavalt seitsmenda ja kuuenda kohaga kokku kuues.

Quadracer´ite klassis oli tegemist juba meistrivõistluste teise etapiga ning Kaupo Liiv hoiab nüüd meistrivõistluste arvestuses teist kohta, kaotades liidrile Jaanus Kertsmanile vaid nelja punktiga.

Eeloleval laupäeval, 17. juunil saavad kõik huvilised oma lemmikutele kaasa elada Pühajõe motokrossil, kus esimene start antakse kell 12.

PEETER LILLEVÄLI,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: