03.02.2008
Male

Katrina Korban pääses valikturniiri võiduga finaali

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti malemeistrivõistluste naiste eelturniiri võitis Narva spordiklubi Maletäht esindaja Katrina Korban, kes lunastas endale pääsme finaalturniirile.

Eelmisel aastal Ida-Virumaa kultuurkapitalilt Lembit Olli malestipendiumi pälvinud ,maikuus 11aastaseks saav Katrina Korban (sellel pildil on ta eelmise aasta lõpus Ida-Virumaa naiste meistrina jälgimas Sergei Nefi (vasakul, muideks Neff oli üles antud EMV eelturniirile, kuid kohale ta ei jõudnud) ja oma treeneri Leonid Peleðevi mängu)  võitis eelturniiril neli kohtumist ja viigistas kahe vastasega ning 5 punkti andis talle turniiril poolepunktise võidu pealinna maletaja Triin Narva ees. Mõlemad said pääsme 29. märtsist kuni 5. aprillini toimuvale finaalturniirile. Kümneliikmelise finaalturniiri kahele vabale kohale oli eelturniiril 15 kandidaati,

Meeste eelturniiril sihtis kaht pääset 43 osalejat ning sel turniiril said edasi kaks viie punktiga lõpetanud Tallinna maletajat. Ida-Virumaa edukaimana oli Kohtla-Järve spordiklubi Valge Ratsu värvides võistlev Aleksandr Volodin nelja punktiga seitsmes. Avapäeva järel ainsana täisedu, kolme punktiga juhtinud Volodinile sai saatuslikuks viimases voorus kaotatud partii Andrei Ðiskovile, kes oli üks kahest edasipääsejast. Lisaks kaotas Volodin ka neljandas voorus Deniss Kovaljovile, kes turniiril sai esikoha. Ülejäänud neli partiid Volodin võitis.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: