15.04.2015
Firmasisesed

Kas 13x KK HITO või 1x Toila?

Sel nädalalõpul on Ida-Virumaal palju põnevaid korvpallihainguid, neist keskseis kohtuvad laupäeval Vokas maakonna korvpallimeistrivõistluste finaalis Noto Outlet/Toila ja Kohtla-Järve KK HITO.

Maakonna meistrit on selgitatud alates 1994. aasta kevadest ning senipeetud 21st esikohast on 12 saanud tiitlikaistja KK HITO, kes on võtnud võidu seitse aastat järjest. Sarnaselt kahele eelnevale hooajale on hitolaste finaalivastaseks Toila, kuid kui kaks eelmist finaali on peetud Kohtla-Järvel, siis seekord sai koduväljakueelise põhiturniiri võitnud Noto Outlet/Toila.

Sel hooajal on meeskonnad kohtunud kolmel korral. Meistriliiga põhiturniiril võitsid mõlemad kodus, 29. novembril Vokas oli Toila parem 87:85, viimases voorus 21. märtsil Kohtla-Järvel olid hitolaste võidunumbrid 91:45, kuid kuna sellest mängust kummagi meeskonna jaoks tabeliseisu silmas pidades midagi ei sõltunud tulid külalised kohtumisele vaid viie mehega.

Kahe nimetatud mängu vahepeal kohtuti 10. jaanuaril Jõhvis maakonna karikavõistluste finaalis, kus numbritega 65:53 võitis KK HITO.

Kui üle-eelmisel aastal sai KK HITO meistrivõistluste otsustavas kohtumises kindla, 86:60 võidu, siis eelmisel kevadel jätkus põnevust lõpusekunditeni ja kohtlajärvelased võitsid mängu 62:61.

Maakonna meistrivõistluste finaal algab laupäeval Vokas kell 14.

Selgunud on ka pronksimängust osvõtjad, kuid Kiviõli SK Askele ja Kohtla-Järve Remeksi pronksimängu aeg on veel lahtine. Viimase, viienda kohaga pidi leppima Narva.

Esiliigas ees poolfinaalid

Kui viieliikmelises meistriliigas on selgunud medalimängude paarid ja seitsmeliikmelises rahvaliigas on medalid jagatudki, siis kolmest liigast arvukaimas, üheksaliikmelises esiliigas toimuvad sel nädalalõpul poolfinaalid.

Reede õhtul on suur vallamatð ootamas Iisakus, kus gümnaasiumi võimlas on kell 19 vastamisi Iisaku Peetri Pizza ja Iisaku korvpalliklubi. Põhiturniiri omavahelises mängus väljus võitjana Peetri Pizza, kes 6. märtsil saadud 75:72 võiduga kindlustas ühtlasi põhiturniiril teise koha ja pääsu otse poolfinaali.

Teises poolfinaalis on laupäeval kell 17 Kohtla-Järve spordihoones vastamisi põhiturniiri võitja Kohtla-Järve Elvarem ja esiliigas tiitlit kaitsev Kiviõli/Maidla. 16. novembril nende meeskondade vahel peetud põhiturniiri kohtumises sai Elvarem kindla 101:65 võidu.

Esiliiga 5.-6. koha kohtumises alistas Kohtla-Järve Enteh Maidlas 60:49 Askele IV. 7.-9. koha turniiril on peetud üks mäng, kus Mäetaguse SK alistas 91:72 Toila I. Reedel kell 19.30 on Jõhvis vastamisi Jõhvi BC Karjamaa – Mäetaguse SK, kohtumise Toila I – BC Karjamaa aeg on veel lahtine. Enne neid mänge on Mäetagusel 13, Toila I 11 ja BC Karjamaal 8 punkti.
 
 
Teise liiga võitis teatavasti Virumaa Politsei, teine oli Voka SH veteranid ja kolmas Sillamäe gümnaasium.

Jõhvis reede õhtul olevatele korvpallisõpradele tasub kindlasti kirja panna ka kellaaeg 18.00, sest siis kohtuvad Eesti korvpallimeistrivõistlustel poiste A-klassi veerandfinaali avakohtumises KK HITO/Jõhvi SK – Tartu Erkmaa KK. Seeria teine mäng peetakse pühapäeval Tartus. Poolfinaali pääsemiseks on vaja vastane alistada kahel korral.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: