27.01.2015
Firmasisesed

Kaotuseta jätkavad Iisaku KK ja Elvarem

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste esiliigas on pärast nädalavahetusel peetud mänge kaotuseta veel kaks meeskonda. Teises liigas on seis viimase vooru eel äärmiselt pingeline, seda eriti Illuka ja Sillamäe gümnaasiumi meeskonna seisukohalt.

Kuuenda vooru keskses mängus olid Iisakus vastamisi seni kaotuseta meeskonnad, Iisaku peetri Pizza ja Elvarem. Iisaku kaotas selle mängu 65:76, seda hoolimata sellest, et Markus Laanemets tõi väljakuperemeeste kasuks üle poolte punktidest – 34, ülejäänud tema võistkonnakaaslased kahekohalise punktiarvuni ei küündinud. Elvaremi kasuks viskas neli meest kahekohalise arvu punkte: Janno Kasemaa 22, Edvard Trumm 21, Margo Tali 14 ja Veljo Vahejõe 10.

Kaotuseta jätkab ka Iisaku KK, kes viimati alistas võõrsil 87:68 Toila I. Võitjatest viskas Peeter Valdre 28, janar Aleksandrov 24 ja Jaanus Pärnpuu 21 punkti, kaotajate edukaim oli 18 punktiga Kenno Sirel. Teistes selle vooru kohtumises oli Enteh võõrsil 64:56 parem Askele IV ja Kiviõli/Maidla alistas võõrsil 99:71 BC Karjamaa. Viimatinimetatud mängus viskasid võitjate kasuks Sander Klaan 42 (tabas 9 kaugviset) ja Ander Engaste 32 punkti.

Juba sel laupäeval kohtuvad 7. vooru mängus Mäetaguse SK – Iisaku Peetri Pizza, ülejäänud selle vooru kohtumised peetakse veebruarikuu esimesel nädalalõpul ja vastamisi on BC Karjamaa – Toila I, Kiviõli/Maidla – Askele IV ja Elvarem – Iisaku KK.  Viimatinimetatud mängu järel jääb esiliigasse vaid üks kaotuseta meeskond, sest tabeliseis näeb välja selline: 1.-2. Iisaku KK ja Elvarem 5-0, 3. Iisaku Peetri Pizza 5-1, 4.-5. Mäetaguse SK ja Askele IV 2-3, 6.-7. Kiviõli/Maidla ja Enteh 2-2, 8. Toila 1-4, 9. BC Karjamaa 0-5. Seega selgitavad viimased voorud esikolmiku meeskondade vahel välja need kaks, kes pääsevad otse poolfinaali ning play-offi pääsu lootus on veel kõikidel, sest veerandfinaali pääseb ka turniiritabeli kuues meeskond, sellele kohale jõudmiseks on väike lootus veel ka tabeli viimasel meeskonnal.

Teises liigas seis selgelt segane

Möödunud nädalavahetusel peeti järjekordne voor ka teises ehk rahvaliigas ning Vokas peetud etapp andis järgmised tulemused: Sillamäe gümnaasium – Voka sh veteranid 70:58, Kohtla-Nõmme – Illuka 40:75, Virumaa Politsei – SK Intro 90:40. Enne põhiturniiri viimast vooru on tabeliseis selline: 1.-2. Illuka ja Virumaa Politsei 4-1, 3. Voka sh veteranid 4-2, 4. Sillamäe gümnaasium 3-2, 5. Kohtla-Nõmme 2-3, 6. Toila II 1-4, 7. SK Intro 0-5.

14. veebruaril Vokas toimuvas viimases voorus on vastamisi: Sillamäe gümnaasium – Illuka, SK Intro – Kohtla-Nõmme ja Toila II – Virumaa Politsei.

Turniiritabeli seisukohast oleks kõige põnevam, kui viimases voorus Sillamäe alistaks Illuka ja Virumaa Politsei kaotaks Toila II. Nimelt pääseb teises liigas põhiturniiri võitja otse finaali ja eeltoodud lahenduse korral koguks neli meeskonda (Illuka, Virumaa Politsei, Voka shv ja Sillamäe g) 4 võitu ja 2 kaotust. Arvesse läheks siis omavahelised mängud, mis Politseil ja Sillamäel oleks 2-1 ning Illukal ja Vokal 1-2 ehk siis oleks järjestus selline: 1. Politsei, 2. Sillamäe, 3. Voka, 4. Illuka ehk Politsei pääseks otse finaali ning Sillamäe ja Voka selgitaksid teise finalisti.

Samas viiks viimase vooru võit Illuka otse finaali, seega on kohe vooru esimeses mängus kaalul väga palju.

Variant on ka see, et viimases voorus Politsei võidab ning Illuka kaotab Sillamäele. Siis on põhiturniiri esimene viie võidu ja ühe kaotusega Politsei ning kolm meeskonda (Illuka, Voka ja Sillamäe) koguvad 4 võitu ja 2 kaotust. Omavahelised mängud reastaksid võistkonnad nii: 2. Sillamäe 2-0, 3. Voka 1-1, 4. Illuka 0-2.

Kui viimases voorus Illuka võidab oma vastase ja Politsei kaotab oma mängu, siis on finaalis Illuka ning teise finalisti selgitavad Virumaa Politsei ja Voka.

Seega kokkuvõttes võib öelda, et
1. Illukal on kõik enda kätes, võit viib nad otse finaali, kaotus langetab nad põhiturniiril neljandaks, kes selgitab teise pronksimängust osaleja mängus põhiturniiri viienda võistkonnaga;
2. Politsei on igal juhul poolfinaalis, kuid Illuka kaotuse korral pääsevad nad otse finaali, hoolimata oma viimase vooru mängu tulemusest;
3. Voka sh veteranid on igal juhul poolfinaalis, neil on variant vaid kohuda kas Politsei või Sillamäega;
4. Sillamäe gümnaasium pääseb võidu korral poolfinaali (sealjuures koduväljaku eelisega), kaotuse korral on nad tabelis kas neljandad või Kohtla-Nõmme edu korral viimases voorus ka viiendad ehk nn väikses poolfinaalis (selle võitja pääseb pronksimängu) ei saaks nad ka koduväljaku eelist.

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: