26.04.2010

Kalevi karika võitis Monoliit-S

Laupäeval, 24. aprillil 2010 Kohtla-Järve Spordiseltsi Kalev 60. juubeliürituste raames toimus Kohtla-Järve spordihoones Kalevi karikaturniir võrkpallis naiskondadele. Osalesid: Illuka, Monoliit–S, Iisaku, Monoliit–M. Mängiti turniirisüsteemis parem kolmest geimist.

Loosi tahtel kohtusid esimesena Illuka ja Monoliit–M. Kui esimeses geimis oli Illuka ülekaal täielik (25:9), siis teine geim oli juba tasavägisem, mis lõppes Illuka võiduga 25:22.

Teine kohtumine Monoliit–S ja Iisaku vahel oli suhteliselt ühepoolne: Monoliit–S võitis 2:0 (25:9, 25:20).

Kolmandas kohtumises olid vastamisi Monoliit–M ja Iisaku. Monoliit-M noored mängijad avaldasid Iisaku naiskonnale südi vastupanu kaotades kohtumise punktide vahega ainult 18:25 ja 20:25.

Järgmise kohtumise esimeses geimis olid mõõnaperioodid ka Monoliit–S võistkonnal. Nad juhtisid Illuka naiskonna vastu juba 15:8 ja 19:12, kuid siis sai Illuka mõlemal korral 4 punkti järjest ja vähendas kaotusseisu. Rohkemaks siiski Illuka polnud suuteline ja nad kaotasid geimi 18:25. Teise geimi võitis Monoliit S aga suhteliselt lihtsalt 25:12.

Kahe Monoliidi võistkonna omavaheline kohtumine lõppes küll põhivõistkonna võiduga 2:0 (25:13; 26:24), kuid teise geimi oleks äärepealt võitnud nooremate võistkond kui nad geimi lõpus juhtisid 24:23. Selles kohtumises oli kohe tunda, et põhivõistkonnas ei mänginud kaasa nende üks põhiründajaid Jana Borissova.

Selle kohtumisega oli turniiril I koht selgunud. II ja III koha pidi otsustama viimane kohtumine Illuka ja Iisaku vahel. Esimese geimi võitis Iisaku suhteliselt kergelt 25:13. Teine geim seevastu oli väga tasavägine, mis algas jällegi Iisaku mõnepunktilise eduga, mis kasvas seisuni 20:14. Siis kosus Illuka ja sai viis punkti järjest ning viigistas seisu. Edasi kulges mäng punkt-punktilt seisuni 25:25. Lõpus olid kindlamad ikkagi Iisaku võrkpallurid ja võitsid ka teise geimi 27:25, ning kogu mängu 2:0, mis oli neile revanðiks eelneval nädalavahetusel Illukal saadud kaotuse eest Illuka Muraka turniiril.

Lõplik paremusjärjestus: Monoliit–S 6 punkti, Iisaku 5 punkti, Illuka 4 punkti, Monoliit–M 3 punkti.  Teatavasti oli Monoliidi naiskond ainsa Ida-Virumaa võistkonnana jõudnud võrkpalli rahvaliiga B-tugevusgrupis kaheksa parema hulka.

Võistkondade koosseisud:
MONOLIIT–S: Jekaterina Aleksandrova, Jana Borissova, Valentina Kullamägi, Jelizaveta Grigorjeva, Jelena Tðepelova, Olesja Kudina, Kristina Nenzanskaite
IISAKU: Reelika Kilk, Külli Stroo, Ene Laanemets, Eda Välimets, Helge Murutalu, Maarja Murutalu, Annaliisa Talitee
ILLUKA: Jane Vähk, Karita Ortus, Triin Loorits, Kersti Kõllo, Airi Kruusma, Marjaana Lepiste, Ave Uustalu
MONOLIIT–M: Jevgenia Kokoreva, Jekaterina Kuzina, Aljona Tumanova, Lora Sulg, Julia Boltenkova, Ksenia Dudnik, Anastassia Leljavina, Valentina Ðestero

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: