20.10.2008

Kalevi karika võitis Kiviõli

Pühapäeval toimunud Kohtla-Järve karikavõistlused meeste võrkpallis võitis Kiviõli.

Esimeses kohtumises olid vastamisi Monoliit-Sport ja Kiviõli. Selles kohtumises olid ainult esimesed minutid tasavägised. Teise geimi alguses isegi Monoliit-Sport juhtis 4:2, kuid edasi kulges kohtumine Kiviõli meeskonna juhtimisel ja nad võitsid 2:0 (25:13; 25:17).

Järgmisena kohtusid eelmise aasta esikoha omanik Kohtla-Järve ja III koha omanik Jõhvi. Mängu algus kulges punkt-punktilt. Seisult 17:15 sai Jõhvi 5 punkti järjest, mis sisuliselt otsustas geimi saatuse – 25:16. Teine geim kulges Jõhvi paaripunktilise eduga kuni seisuni 21:19. Siis tegid Jõhvi omad mitu viga järjest ja Kohtla-Järve läks juhtima 23:22. Pinge oli suur, mis mõjus rohkem Jõhvi omadele, tehes lõpus rumala vea – nii oligi geimi võitnud Kohtla-Järve 25:23. Kolmandat geimi alustas Jõhvi võimsalt, minnes juhtima 6:0. Siis alles hakkas Kohtla-Järve kosuma, seisult 14:8 said nad 4 punkti järjest, kuid enne said Jõhvi omad päästva geimi võidupunkti.

Järgmine kohtumine oli turniiri otsustavamaid, kuna kohtusid kaks seni võitnud meeskonda: Kiviõli ja Jõhvi. Esimeses geimis oli Jõhvi omadel veel eelmise mängu raskus õlgadel ja kaotasid selle 16:25. Teine geim kulges juba punkt-punktilt. Geimi lõpus olid Kiviõli omad paari punktiga ees ja võis aimata, et mäng ongi nende poolt võidetud. Siis sai aga Jõhvi paar punkti järjest, mis viigistas seisu. See andis neile uut indu ja geimi lõpp kuuluski Jõhvile 28:26. Kolmas geim kulges Jõhvi paaripunktilise eduga, kuid selles geimis ei suutnud Jõhvi lõpuni vastu pidada, kaotades selle 14:16.

Kohtumist Monoliit-Spordi meeskonnaga võttis Kohtla-Järve kergemalt, hoides jõuvarusid kohtumiseks Kiviõli meeskonnaga. Nad võitsid Monoliit-Sporti 2:0 (25:18; 25:19).

Järgmine kohtumine otsustas põhimõtteliselt turniiri paremusjärjestuse. Algas see Kohtla-Järve meeskonnale hästi, mindi juhtima 6:1. Seisult 15:13 sai aga Kiviõli meeskond 4 punkti järjest ja initsiatiiv oligi nende käes, võites lõpuks geimi 25:19. Teine geim kulges juba täielikult Kiviõli juhtimisel, mille nad võitsid samasuguse punktivahega kui esimese.

Jõhvi meeskond ei suhtunud  viimasesse kohtumisesse Monoliit-Spordiga eriti tõsiselt, mille tagajärjel oleksid nad peaaegu esimese geimi kaotanud, mis lõppes tulemusega 26:24. Teises võtsid nad ennast rohkem kokku ja see võideti 25:17.

Kiviõli meeskond polnud viimastel aastatel sellelt turniirilt võiduga lahkunud, seda rõõmsamad nad olid, et lõpuks see õnnestus. Suure panuse nende meeskonna võidusse andis Aleksei Kodõrko, kelle tõsted olid turniiril parimad.

Fotod: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=536

AIME LUUK,
Turniiri peasekretär

Eelmine:
Järgmine: