18.10.2010

Kalevi karika võitis Kiviõli

Pühapäeval Kohtla-Järvel peetud Kalevi karikaturniiri meeste võrkpallis võitis Kiviõli.

Kuna Kohtla-Järve meeskond loobus turniirist, siis otsustasid korraldajad, et mängitakse 5 geimist.

Esimeses kohtumises olid vastamisi Jõhvi ja Sillamäe meeskonnad. Juba see kohtumine näitas, et võistkonnad on väga tasavägised. Esimene geim algas Sillamäe mõnepunktilise juhtimisega, kuid edasi kulges nii tõusude kui mõõnadega mõlemale võistkonnale, kus kumbki võistkond sai viis punkti järjest, kuid Sillamäe suutis lõpuni säilitada paaripunktilise vahe ja võita geim 25:23. Ka teine geim algas Sillamäe mõnepunktilise paremusega. Seisul 19:17 saavutas Jõhvi meeskond viis punkti järjest ja läks ise juhtima, kuid Sillamäe suutis seisu viigistada 23:23. Geimi lõpus oli aga seekord kindlam Jõhvi. Kolmas geim kuulus jällegi Sillamäele sama seisuga 25:23. Neljanda geimi võitis aga Jõhvi 25:20, kuigi geimi keskel oli seis viigiline 14:14. Viies geim algas Sillamäe juhtimisel ja ka lõppes nende võiduga 15:10.

Järgmisena kohtusid Jõhvi ja Kiviõli. Esimeses geimis ei suutnud Kiviõli õiget mängu näidata ja kaotas selle 15:25. Teises geimis aga laabus nende mäng, mida aga ei saa öelda Jõhvi meeskonna kohta. Kiviõli võitis selle geimi 25:16. Järgmised geimid olid juba tasavägisemad, kuid kuulusid Kiviõli meeskonnale 25:20 ja 25:21.

Nii otsustatigi järgmises mängus, kus kohtusid Kiviõli ja Sillamäe, I ja II koha saatus. Esimese geimi võitis Kiviõli 25:20. Teine geim algas Sillamäe eduseisus, kui lõpp oli dramaatiline, kuid Sillamäe suutis selle ikkagi võita 29:27. Kolmas geim aga Sillamäel üldse ei laabunud ja nad kaotasid selle 11:25. Neljas geim oli jällegi tasavägisem. Seisult 18:18 oli kindlam Kiviõli ja võitis selle geimi 25:21 ning ühtlasi kogu mängu 3:1 ja ka turniiri.

1. Kiviõli meeskond: Aleksei Kadõrko, Dmitri Smirnov, Dmitri Romantðuk, Edgar Troon, Juru Avdonin, Andrei Tjutnev, Stas Gruzdev, Aleksandr Makarov

2. Sillamäe meeskond: Aleksandr Kosjukevitð, Nikolai Novikov, Igor Jefimov, Sergei Laba, Artjom Laba, Georgi Korotkov, Andrei Karpov

3. Jõhvi meeskond: Paavel Vähk, Viljo Aros, Tanel Vähk, Oleg Zahharov, Jevgeni Zahharov, Nikolai Lillo

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: