19.10.2009

Kalevi karika võitis Jõhvi

Kohtla-Järve Kalevi karikaturniiri meeste võrkpallis võitis Jõhvi.

1. JÕHVI
1. Anatoli Komissarov
2. Paavel Vähk
3. Gert Niinepuu
4. Jaak Kivend
5. Jevgeni Zahharov
6. Oleg Zahharov

2. KIVIÕLI
1. Juri Avdonin
2. Aleksei Kodõrko
3. Aleksandr Savchuk
4. Anton Meldjuk
5. Dmitri Smirnov
6. Stanislav Gruzdev
7. Aleksandr Makarov

3. KOHTLA-JÄRVE
1. Pavel Andrejev
2. Vadim Furman
3. Nikolai Þuravljov
4. Aleksei Arjuðenkov
5. Talis Põllu
6. AntonIvanov
7. Aleksandr Jodkin

4. SILLAMÄE
1. Aleksandr Kostjukevitð
2. Vladimir Sabenin
3. Sergei Laba
4. Vjatðeslav Bulatov
5. Andrei Karpov
6. Georgi Korotkov
7. Dmitri Korotkov

Mängude graafik sai koostatud eelmise aasta tulemuste põhjal. Nii läksid esimeses kohtumises vastamisi Jõhvi ja Kohtla-Järve. Selle kohtumise esimene geim oli väga tasavägine seisuni 19:18 Jõhvi kasuks. Siis sai Jõhvi kolm punkti järjest, millega rauges Kohtla-Järve vastupanu ja Jõhvi võitis geimi 25:19. Teise geimi algus kulges punkt-punktilt. Geimi keskel oli mäng nii tasavägine ning huvitav kui mõlemad võistkonnad hiilgasid kaitsemänguga, mille tagajärjel pall püsis mängus ligi kaks minutit. Geimi lõpus sai Jõhvi paaripunktilise edumaa, kuid servivea tagajärjel võrdsustas Kohtla-Järve seisu. Geimi lõpp oli väga pingeline punkt-punkti heitlus, millest väljus võitjana Kohtla-Järve 28:26. Kolmandas geimis läks Jõhvi ette 4:0. Nende eduseis püsis geimi lõpuni, mille nad võitsid 15:12.

Kiviõli meeskonna võit Sillamäe üle oli lihtsam 2:0 (25:14; 25:17).

Jõhvi Sillamäe kohtumises algas esimene geim Jõhvi juhtimisel, kuid geimi keskel tekkis mõõn, kus Sillamäe sai viis punkti järjest ja läks juhtima. Jõhvi võttiski aja maha seisul 14:15. Sealt edasi Jõhvi kogus end ja võitis lõpuks geimi 25:21. Teine geim võideti juba lihtsamalt 25:16.

Kohtla-Järve ei suutnud Kiviõlile suurt vastupanu osutada ja kaotas kohtumise 0:2.

Nii olidki selgunud võistkonnad, kes mängisid sel aastal esikohale – eelmise aasta võitja Kiviõli ja teise koha omanik Jõhvi. Esimene geim algas ja kulges punkt-punktilt. Seisult 19:18 Jõhvi kasuks sai Kiviõli viis punkti järjest ja tunduski, et geimivõit on nendel käes. Kuid Jõhvi ei andnud alla. Seisult 24:21 Kiviõli kasuks sai Jõhvi omakorda viis punkti järjest ning geimivõit oligi käes. Kuigi teine geim algas samuti Jõhvi juhtimisel ei suudetud seda hoida ja geim kaotati 20:25. Kolmandat otsustavat geimi alustas Jõhvi aga väga energiliselt ja pealtvaatajate ergutushüüete saatel. Loodan, et need pealtvaatajad, kes olid tulnud seda turniiri vaatama, olid rahul ning said ilusa elamuse.  Pealtvaatajate hulgast kostuski Kiviõli võistkonna suunas hüüdeid: “Te pole võitmatud!” Kiviõli mäng laguneski, tehti palju vigu ja nii võitiski Jõhvi kolmanda geimi 15:10 ning seega karika.

Kolmanda koha mängus kohtusid Kohtla-Järve ja Sillamäe. Kui esimese geimi võitis Kohtla-Järve suhteliselt kergelt 25:16, siis teine geim oli hoopis tasavägisem. Selles kohtumises mängis koos isaga kaasa Eesti noorte 2009.a. minivõrkpalli festivali U- 12 (E) vanuseklassi (1998/99.a. ja hiljem sündinud) ja sellel turniiril parimaks mängijaks tunnistatud Dmitri Korotkov Narva Energia Spordikoolist, kes vaimustas publikut ja teenis aplausi nii oma hüppelt servide kui ilusate ründelöökidega. Teise geimi võitis ikkagi Kohtla-Järve 25:23 ja saavutas seega kolmanda koha.

Kõik auhinnalistele kohtadele tulnud meeskondade liikmed said karikavõistluste diplomid ja medalid, meened aga kõikide meeskondade liikmed. Kuna see turniir on juba traditsiooniks saanud, siis loodame, et need võistkonnad kohtuvad ja näitavad ilusat mängu ka järgmisel aastal.   

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: