08.12.2007
Firmasisesed

Kalev/Silmet ja BC Karjamaa vajasid taas lisaaega

Nagu LIVING.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste esiliiga esimeses ringis, nii ka teises ringis vajasid Sillamäe SK Kalev/Silmet ja BC Karjamaa võitja selgitamiseks lisaaega. Nagu 29. septembril kodus nii ka 8. detsembril võõrsil said võidu sillamäelased.

Huvitaval kombel oli skoor mõlemas mängus sarnane. Sillamäel lõppes normaalaeg 58:58, esimene lisaaeg 67:67 ja teise lisaaja järel sai Sillamäe meeskond 78:73 võidu. Detsembrikuu teisel laupäeval piirdusid meeskonnad ühe lisaajaga, normaalaeg lõppes 65:65 ja mängu võitis Sillamäe 76:73.

Teises laupäevases kohtumises purustas Askele 3 tulemusega 106:56 oma järelkasvumeeskonna Askele 4. Eelnevalt oli teises ringi avavoorus Kohtla-Nõmme/DHL alistanud võõrsil 77:71 Jõhvi SK/Toila ning Kohtla-Järvel oli Remeks II/SK Intro mõningase üllatusena parem Vikingmodumist 79:78.

Kaheksa vooru järel on esiliiga tabelis esikohal Askele 3, kel kirjas seitse võitu, neist võidu kaugusel on Vikingmodum. Viie võidu ja kolme kaotusega jagavad 3.-4. kohta Kohtla-Nõmme/DHL ja Askele 4, neli võitu on Remeks II/SK Introl, kolm võitu on saanud Sillamäe SK Kalev/Silmet, kaks võitu on kirjas BC Karjamaal ja seni pole võiduarvet avanud Jõhvi SK/Toila.

Kuna detsembrikuu kolmandal nädalavahetusel peetakse teise ringi teine voor ka meistri- ja teises liigas tuletame lugejatele meelde seisud nendeski liigades.

Meistriliigas on kuue vooru järel võidud jagunenud järgmiselt: 1. KK Hito 5, 2.-3. Remeks ja KK Narva 4, 4. Toila 3, 5. Iisaku KK 2, 6. Mäetaguse 0 võitu.

Teise liiga paremusjärjestus (Mäetaguse II on pidanud 6, ülejäänud meeskonnad 7 kohtumist): 1. Maidla/Kiviõli 7, 2. Kaitseliit 6, 3. Viru ÜJP 4, 4.-5. Mäetaguse II ja KK Hito II 3, 6. BC Viru Basket 1, 7. Must Hobune 0 võitu.

Meistriliigas on järgmises voorus vastamisi Remeks – Mäetaguse (L, 15.12 kell 12 Kohtla-Järvel), Toila – KK Hito (P, 16.12 kell 13 Voka), KK Narva – Iisaku KK (P, 16.12 kell 17 Narva). Kõikides kohtumistes on meeskondadel teineteisele midagi tõestada.

Remeks – Mäetaguse esimese ringi kohtumise võitis võõrsil kindlalt küll Mäetaguse, kes aga on vahepeal saanud Remeksist jagu karikavõistluste veerandfinaalis.

Toila – Hito kohtumine peab selgitama, kas Eesti esiliiga Jõhvi/Toila võistkonna farmmeeskond Toila kaotab sel hooajal maakonna sarjades pea samas koosseius nii Eesti kui ka kohalikus liigas mänguvale KK Hitole kolmandatki korda (eelnenud kaotused nii meistri- kui ka karikavõistlustel).

KK Narva – Iisaku KK. Tiitlikaitsja KK Narva peab tõdema, et nn lõunaosariikide meeskonnad on neile sel hooaja olnud ebamugavad. Mäetaguse üle on neil kirjas kaks rasket võitu ning ees veel kohtumine karikasarja poolfinaalis. Iisaku KK suutis aga narvalased esimeses ringis ülegi mängida  ning Eesti meistrivõistluste kolmandas liigas aina suuremaid võite noppiv Iisaku võit Narvaski ei oleks enam esimese suurusjärgu üllatus.

Esiliigas on seis piisavalt segane, seega võib käesoleva aasta viimastest kohtumistes juhtuda mida iganes. Vastamisi on Sillamäe SK Kalev/Silmet –Vikingmodum, Jõhvi SK/Toila – Askele 3, Remeks II/SK Intro – Askele 4 ja BC Karjamaa – Kohtla-Nõmme/DHL.

Teise liiga voor: Kaitseliit – Maidla/Kiviõli, Mäetaguse II – Viru ÜJP (lükkus 6.01), BC Viru Basket – Must Hobune. Teises liigas on seni olnud nii, et tabelis eespool olev meeskond on madalama reitinguga võistkonda võitnud, kas see seaduspärasus kehtib ka edasi, selles suhtes oleme pisut targemad 16. detsembri õhtuks.

Tulemused: https://sportiv.ee/korvpalliMV_07/ivmv_korvpall_0708_veeb.htm

Tuletame meelde, et võistlussüsteem on kõikides liigades sarnane. Kahe ringi järel pääsevad iga liiga kaks paremat otse poolfinaali, veerandfinaalides kohtuvad põhiturniiri 3. ja 6. ning 4. ja 5. meeskond. Veerandfinaalis (sarnane on süsteem ka poolfinaalis; kohamängus mängitakse üks kohtumine) mängitakse kuni üks osapooltest saab tabelisse kolm võitu, kusjuures play-offi kahes esimeses ringis võtavad vastamisi olevad meeskonnad kaasa omavahelised põhiturniiri mängude tulemused, seega alustatakse seisult 1:1 või 2:0.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: