20.02.2009
Jalgpall

Kalev pääses võitlusliku mänguga finaali

Peterburis rahvusvahelisel turniiril osalev Sillamäe Kalev pidas täna poolfinaalkohtumise, milles astuti vastu Murmanski klubile Sever. Võitluslikus mängus jäi lõpuks peale eestlaste tahtmine ja mängust võeti napp 1:0 võit, mis viis Sillamäe klubi turniiri finaali, kirjutab soccernet.ee.

Sillamäe Kalevi peatreener Vadim Dobiþa oli juba turniiri varasemas staadiumis käinud uudistamas polaarjoone taguse klubi mänge ning teadis üsna täpselt, mida tänasest mängust oodata.

“Teadsime, et tegu on tugeva vastasega, mille all mängib palju häid pallureid, nende hulgas ka endisi Zeniidi kasvandikke,” tõstis Vadim Dobiþa esile vastase kõrget mänguklassi.

Tänases mängus oli siiski õnn Eesti klubi poolt ning edukalt lahendatud standardolukorra realiseeris täpse pealöögiga Sillamäe ründaja Vassili Kulik. Ida-Virumaa klubil oli võimalus ka skoori kasvatada, ent loodud võimalusi enam ära kasutada ei suudetud.

“Vassilil oli teisel poolajal veel kord täpselt samasugune võimalus, kuid siis lõi ta ülanurka ning vastaste väravavaht suutis selle ära päästa”, kahetses peatreener realiseerimisraskusi.

Peatreeneri sõnul mängiti kogu mängu jooksul ründavat jalgpalli: “Me ei läinud mingil juhul kaitsest mängima. Meeskond töötas ühtse löögirusikana nii kaitse- kui ründefaasis ning täitis laitmatult treeneri poolt neile pandud ülesandeid.”

“Kõik poisid mängisid täna hingega ja võitlesid igas olukorras lõpuni,” rõõmustas Dobiza mängupildi üle. “Me lihtsalt ei lasknud neil isegi ümber pöörata ja surusime ise pidevalt läbi äärte,” kommenteeris Sillamäe treener taktikavalikut.

Teises tänases poolfinaalis võitis St. Peterburgi Dünamo peale viigiliselt 1:1 lõppenud mänguaega penaltitega Pihkva klubi 747 Pskovi ning kohtub nüüd taas Sillamäe Kaleviga, sedapuhku turniiri finaalis. Alagrupis peetud kohtumine lõppes viigilise tulemusega 0:0. Finaalis enam viigilist tulemust ei tunnistata.

St. Peterburg, Zeniit talihall, Taliturniir “Loe”

JK Sillamäe Kalev – Murmansk FK Sever 1:0 (1:0)
Vassili Kulik

Kalev: Aleksandr Djatðenko, Aleksandr Zahharenkov, Aleksei Naumov, Gvidas Grigas, Roman Nesterovski, Aleksandr Dubõkin, Eimantas Valaitis, Vitalis Stankevicius (Roman Daniljuk), Nerius Maciulis (Sergei Vihrov), Vassili Kulik, Dmitri Lipartov (Igor Rogov)

Timo Kikas

Eelmine:
Järgmine: