02.04.2007
Koolisport

Kalev Miniliiga jätkus Ida-Virumaal

Kalev Võrkpalli Miniliiga võistlused, kus osalevad 4.-6. klassi õpilased, jätkus turniiridega Saaremaal, Ida-Virumaal ja Lääne-Virumaal.

Ida-Virumaal oli nii poiste kui tütarlaste arvestuses parim Avinurme Keskkool. Poiste võistkond, koosseisus Hendrik Rummel, Margus Nigul, Vassili Farkavets, Martin Mölder ja Mikk Saarela edestas Illuka Põhikooli ja Jõhvi Vene Gümnaasiumi. Tüdrukute võistkonda kuulusid Laugren Ilves, Krista Kallavus, Aveli Ðmigelskite, Aile Rummel ja Kerstin Kõrv. Teise koha saavutas Iisaku Gümnaasium ja kolmanda koha Illuka Põhikool.

Lääne-Virumaa võistlustel osales kokku 12 võistkonda 8 koolist. Poiste võistlusel saatis edu Tamsalu Gümnaasiumi, kes treener Sergei Kurotðkini juhendamisel mängis koosseisus Radzo Seidov, Ranel Aberthal, Roland Jerjomin ja Sander Teele. Teise koha hõivas Rakvere Linna Algkool ja kolmanda koha Rakvere Gümnaasium.

Tütarlastest oli Lääne-Virumaal edukaim Kunda Gümnaasium. Võistkonnas mängisid õpetaja Küllike Koha juhendamisel Jaanika Veldre, Veronika Rõkalova, Liisu Jäppinen ja Kristin Karu. Teise koha saavutas Rakvere Gümnaasium ja kolmanda koha Rakvere Eragümnaasium.

Saaremaal kaitses edukalt eelmise aasta võitu Valjala tütarlaste võistkond. Võistkond, keda juhendab Ene Kask, mängis koosseisus Triin Tambur, Marianne Tüür, Kaia Püüding, Kärt Varipuu, Anni Kaup ja Lili Võrk. Neile järgnesid Kuressaare Gümnaasiumi ja Kuressaare Vanalinna Kooli võistkonnad.

Poiste arvestuses tuli esikohale Kuressaare Vanalinna Kool. Treener Edgar Haaviku juhendamisel mängisid võistkonnas Helar Jalg, Edgar Vanin, Mihkel Kõbin, Mikk Salong ja Madis Kazlas. Teise koha hõivas Kärla Põhikool ja kolmanda koha Kuressaare Gümnaasium.

Regionaalsetel turniiridel (kokku 17) autasustatakse kõiki osalejaid AS Kalevi magusa auhinna ja diplomiga. Igale koolile, kes osaleb nii poiste kui tütarlaste võistkonnaga, eraldatakse 2 spetsiaalselt koolidele mõeldud Mikasa võrkpalli.

Alanud nädalal peetakse Kalev Miniliiga etapid Läänemaal, Põlvamaal, Pärnumaal ja Narvas.

Kalev Võrkpalli Miniliiga teine hooaeg saab teoks koostööpartnerite AS Kalev, Volvo Estonia OÜ, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Koolispordi Liidu, OÜ Eventer (Mikasa) jt kaasabil.

ETV SPORT

Eelmine:
Järgmine: