20.10.2009

Kajalina üleminekusaaga sai õnneliku lõpu

18aastase ja 204 cm pikkuse Narvast pärit Anna Kajalina piikidemurdmine Eesti võrkpalliliiduga sai eile lõpu – Itaalia klubi Piacenza lubas maksta nõutud üleminekusumma, kirjutab Õhtuleht.

Veel eile hommikul teatas Kajalina endine treener Galina Alfjorova Narvast Õhtulehele: “Anna on kõigi peale solvunud ega taha anda ka ühtegi intervjuud. Võrkpalliliit küsib tema eest 5000 eurot – sellist raha pole makstud isegi ühe Eesti meeste koondislase eest.”

Lõunal kinnitasid aga nii Alfjorova kui Eesti võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn, et Piacenza Rebecchi allus siiski nõudele.

Pürn: “Nad saatsid maksekorralduse ära, vaatame, kas raha ka arvele tuleb.”

Alfjorova: “Õnneks sai klubi uued sponsorid. See päästis ka Anna ja tema lepingu. Ma ei tea, mis muidu saanuks – ilmselt pidanuks ta koju tagasi pöörduma. Sel juhul jäänuks mängija, kelletaolist pole Eestis iial kasvanud, areng föderatsiooni südametunnistusele.”

Kuni õnnelik lõpp käes, ärritas andeka neiu kasvatajat tõsiasi, et siinne alaliit üritab igasuguse põhjuseta Kajalinale kaikaid kodaraisse pilduda.

“Miks lasti Heidi Luks ja Bratuhhinad minema vaid 1300 euro eest?” küsis Alfjorova ärritunult. “Algul räägiti koguni, et Anna eest tahetakse 10 000 eurot. Kui asi ametlikuks läks, küsis juhatus 5000 – kuigi võrkpalliliidu enda treenerite nõukogu tegi ettepaneku piirduda 3000ga. Selle hinnaga olnuks Piacenza kohe nõus.”

“Kui nad nõus olid, järelikult ei küsinud me mingit utoopilist summat,” jäi Pürn rahulikuks. “Andekate noormängijate – ja seda Anja kahtlemata on – juhtumid kaalume alati eraldi läbi. Kehtestatud maksimumsummat 10 000 eurot pole me kunagi küsinud. Anna perspektiivi arvestades tundus 5300 eurot õiglane hind.”

Pürni sõnul on meeskoondislaste tavataks 2000 eurot, kuid ta lisas, et kui Oliver Venno soovinuks lahkuda kaks-kolm aastat varem, muutunuks olukord kohe. “Ka suured võrkpalliriigid hoiavad sama joont, üritades noormängijaid võimalikult kaua kodus hoida.”

Kuni eilseni sai Kajalina uut klubi esindada vaid sõprusmängudes. Nädalavahetusel peetud Itaalia liiga avaheitlust vaatas ta tribüünilt.

OHTULEHT

Eelmine:
Järgmine: